El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Joan Chamorro torna a traslladar Nova Orleans a Sant Andreu

Cultura

Amb la tovallola de platja encara humida, els instruments de la Sant Andreu Jazz Band i companyia ja comencen a afinar. Per sisè any consecutiu Sant Andreu es convertirà en la Nova Orleans de Catalunya. Dirigit per Joan Chamorro, el Jazzing d’aquest 2019 se celebrarà entre el dijous 5 i el diumenge 8 de setembre, una setmana abans del que acostuma a ser habitual.

 

L’escenari principal del Festival de Jazz de Sant Andreu tornarà a ser la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats, on més enllà de celebrar els concerts i jams de jazz habituals, també  acollirà el Jazz Education Stage: un espai de debats, xerrades, assajos oberts, presentacions i classes col·lectives per aprofundir en el gènere més enllà del que ofereix el resultat final.

La presentació oficial del festival es durà a terme el proper dimarts 3 de setembre, amb un concert en petit comitè de Joan Chamorro, Èlia Bastida, Carla Motis i Alba Armengou. Un parell de dies més tard i ja de bon matí es posarà en marxa el Jazz Education Stage al recinte fabril, mentre que al vespre serà el torn de Gerard Nieto amb Reunion Three, Martí Serra de Quartet, i Irene Reig amb The Bop Collective Octet. Tots tres presentaran els seus darrers treballs, per més tard donar pas a la Jam Session d’entrada lliure.

Entre la resta d’artistes, també cal destacar la presència de Joe Magnarelli & Fredrik Norén; Codina Sauqué Quintessence; Jan Domènech i Joana Casanova Live Recording Sessions. Els que no podien faltar, però, seran els membres de la Sant Andreu Jazz Band, qui faran un tribut a Clifford Brown i Dexter Gordon, així com Joan Chamorro i Andrea Motis, encarregats de tancar la sisena edició diumenge al vespre.

Joan Chamorro i Èlia bastida seran els encarregats de presentar el festival // ARXIU SAJB

En la mateixa línia, posar de relleu que alguns espais de restauració de Sant Andreu també oferiran alguns dels concerts del Jazzing en obert, com ara el Bar Aromes (amb Gabriela Suárez) o el Bar Colombia (amb The Guitar Quartet & Joan Martí). Si bé alguns concerts són d’entrada lliure a la Fabra i Coats, altres estan subjectes a la compra d’entrada prèvia o abonament al festival.

Fotografia | La Sant Andreu Jazz Band en una imatge d’arxiu // SJAB

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt