El diari independent de Sant Andreu de Palomar

1festa-major-alcohol-brazo-editada-david-garcia-mateu

Objectiu: conscienciar als menors sobre el consum d’alcohol

Societat

Primera nit de Festa Major, primera nit de concerts i primera nit de borratxera per alguns adolescents de Sant Andreu. Tot i que la venda de begudes alcohòliques està prohibida als menors de 18 anys, la realitat nocturna demostra com aquests consumeixen tantes (o més) copes que els adults. Al cap i a la fi, la majoria dels adolescents comencen a beure a les festes dels seus barris o pobles; espais on accedir a l’alcohol resulta més que senzill. Si no s’aconsegueix enganyar al cambrer/caixer, sempre hi haurà un amic de més edat que et presti la seva consumició.

Banner Ajuntament 300x250
 

Tal com han confirmat diverses fonts a L’Exprés de Sant Andreu, una de les preocupacions de l’equip que encapçala la regidora Laia Ortiz és l’elevat consum d’alcohol entre els joves sense control (la mateixa comissió de festes ja havia alertat d’aquesta xacra). Davant d’aquesta circumstància i vist que la via autoritària/policial no aporta resultats, des de l’Ajuntament i la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar enguany s’ha decidit apostar per la via pedagògica (sense deixar de banda en cap cas la presència d’agents de seguretat).

Aquest objectiu s’ha traduït en la instal·lació d’un punt d’informació gestionat per Energy Control a la plaça de Can Fabra, on des de la primera fins la darrera nit de festes es tractarà de conscienciar als joves sobre què suposa el consum d’alcohol i altres drogues. De fet, el punt on s’ha situat l’estand és un dels més transitats de totes les festes, ja que està a un nus clau entre els escenaris de la Fabra i Coats, la plaça de Can Fabra, els Jardinets de Can Fabra i la plaça d’Orfila.

1festa-major-alcohol-editada-david-garcia-mateu
Tot i tenir prohibida la venda, molts menors aconsegueixen accedir a l’alcohol / DGM

Des d’aquest punt els experts ofereixen assessorament a totes aquelles persones que s’interessen. A més, la informació no només es planteja sobre l’habitual tríptic, sinó que els interessats també es poden fer diferents proves com un control d’alcoholèmia. Tot plegat, però, des del respecte a les persones que han decidit consumir alcohol o qualsevol altre tipus de substància. “Sense imposicions ni paternalismes, sense moralismes ni perjudicis”, expliquen. Per últim, posar de relleu que Energy Control és un projecte de l’ONG Associació Benestar i Desenvolupament, la qual actua tant a Catalunya com a Madrid, Andalusia i les Illes Balears.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt