Joan Mora treballant en el seu taller / JOSÉ NAVARRETE

Joan Mora rep a títol pòstum la Medalla d’Or al Mèrit Cultural

Andreuencs

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha concedit aquest divendres la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de la ciutat a títol pòstum a l’escultor andreuenc Joan Mora Soler. En aquest sentit, destacar que tots els grups municipals han donat el seu suport, excepte la CUP – Capgirem Barcelona, que s’ha abstingut.

 

Aquest reconeixement arriba després que el Govern municipal acceptés el prec d’ERC formulat el passat novembre, en el qual la formació republicana instava a retre aquest homenatge a l’artista. De fet, una de les escultures de Mora, ‘Bandera olímpica’ dels jocs del ’92, està situada al mateix pati principal de la Casa Gran. Tal com ha recordat el tinent d’alcalde, Jaume Asens, “aquesta obra ja no pot ser interpretada com un homenatge a Samaranch, sinó a l’olimpisme i a Joan Mora”, després que el consistori decidís treure la placa que feia al·lusió al president del COI.

Cal recordar que Joan Mora va morir el passat 17 d’octubre amb 73 anys, després de passar gairebé tota la seva vida entre els carrers de Sant Andreu de Palomar. Especialista en obres realistes en marbre, se’l considerava com el darrer expert en la seva àrea. Al cap i a la fi, va exposar les seves obres arreu del món i fins i tot va arribar a representar a l’Estat espanyol en la 4a Biennal Internacional d’Escultura a Budapest de l’any 1978, així com a París, Basilea, Madrid i Nova York, entre altres ciutats al llarg dels següents anys.

Fotografia | Joan Mora treballant al seu taller de Sant Andreu / JOSÉ NAVARRETE

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*