El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tema

restauració

El bar Versalles es convertirà en una braseria

Economia

Una setmana després del seu tancament, el bar Versalles ja té nou propietari. Tal com ha confirmat el mateix empresari Ferran Ballús, el local acollirà una braseria com la que ja va obrir a Horta. De fet, el Versalles perdrà el seu icònic nom i passarà a ser cognom: a partir de novembre serà La Madurada de Versalles, en relació amb el tipus de carn estrella que s’hi servirà. Pel que fa a l’estètica del negoci, per ara només se sap que mantindrà alguns dels elements del bar, sense concretar quins.

Continua llegint

En marxa les obres de pavimentació de la rambla de Fabra i Puig

Societat

Amb pràcticament el rellotge electoral en compte enrere (queda poc més d’un any per tornar a les urnes), a les obres de la pacificació del carrer Gran de Sant Andreu se li ha sumat una segona reforma d’envergadura: la pavimentació de la vorera central de la rambla de Fabra i Puig. Des d’aquest dilluns que els operaris ja han començat a treballar sobre aquest vial, el qual van demanar els mateixos veïns que fos reformat en els primers i darrers pressupostos participatius de l’Ajuntament de Barcelona amb 1.083 suports.

Continua llegint

El ‘take away’ es converteix en el darrer alè de la restauració

Economia

El passat 16 d’octubre bars i restaurants de Sant Andreu es tornaven a veure obligats a abaixar la persiana per l’increment de casos COVID-19 al territori. Una restricció que els arribava precisament quan ja sumaven cinc mesos amb les portes obertes, i amb la vista posada en recuperar les pèrdues que van acumular durant el confinament domiciliari de primavera. Com no podia ser d’una altra manera, la indignació es va fer patent entre el sector.

Continua llegint

La restauració de Sant Andreu entra a l’UCI

Economia

“Hem entrat a l’UCI“. Així de contundent es mostra el gerent del Beny Sant Andreu, Francisco Javier Alforcea, després d’assabentar-se de les restriccions del Govern de la Generalitat contra la COVID-19. Ell aquest dijous ja tenia assumit que no podria obrir per un problema personal del seu cuiner; el que no esperava, però, és que des de divendres i fins d’aquí a 15 dies, com a mínim, tampoc ho pugui fer. Al seu parer, la situació actual pel sector és “caòtica”.

Continua llegint

El comerç fia la seva supervivència a la campanya de Nadal

Economia

“Estem malament, aquest darrer agost ha estat molt fluix i si no tenim una bona precampanya de Nadal, al febrer ho podem passar molt malament“. Així de contundent és el president de l’Eix Comercial de Sant Andreu, Pròsper Puig, qui ja ha vist tancar 16 botigues de la seva entitat. Segons explica, tot el comerç s’aferra “a les festes i al fet que no ens tornin a tancar”.

Continua llegint

Les terrasses de Sant Andreu disparen la seva cotització

Economia

Trobar una taula en una terrassa de Sant Andreu de Palomar es pot convertir en tota una operació d’Estat. Tal com ha pogut radiografiar L’Exprés de Sant Andreu, només el 70% dels bars han aixecat la persiana i amb un nombre de taules a l’exterior molt menor a l’habitual. De fet, la situació genera fins i tot contrastos dins del mateix territori: mentre que la zona al voltant de la rambla de Fabra i Puig una àmplia majoria de restauradors han decidit començar a treballar amb la ‘nova normalitat’, tot el sector que hi ha entre Joan Torras i el passeig de Santa Coloma sembla no veure-ho tant clar. Dit d’una altra manera, les il·lusions d’entrar a la Fase 1 de la desescalada han generat un creixement exponencial de la demanda, que han acabat xocant amb la minsa oferta disponible.

Continua llegint

Quatre restaurants de Sant Andreu amb deficiències sanitàries greus

Societat
territori-blau2-editada-david-garcia-mateu

Pesadilla en la cocina a l’andreuenca. Quatre bars i restaurants de Sant Andreu de Palomar han presentat deficiències sanitàries greus en els últims mesos, segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) que publica ‘El País’. Problemes amb el tractament del menjar o la seva mala conservació han conduït als agents sanitaris a tancar establiments fins que no solucionessin les seves afectacions. Ara com ara, però, aquestes deficiències formen part del passat, ja que totes han sigut resoltes. Aquí els quatre locals amb el seu historial culinari tacat:

Continua llegint

Vés a dalt