El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El màgic missatge del Rei Melcior als nens i nenes de Sant Andreu

Cultura

Bona nit!! Nenes i nens!! Ja som aquí, en aquest estimat poble de Sant Andreu de Palomar!

Anunci Das Gestoria
 

Ha arribat el desitjat dia, els Mags d’Orient. De fet, ser reis no ens acaba d’escaure, com a d’altres.

Us vull explicar el somni que he tingut aquesta passada nit. Allà estàva, estirat panxa amunt, mirant els estels i la immensa lluna blanca. Ella m’explicà que el sentit de la nostra existència no és altre que la vostra il·lusió, la màgia, l’esperança i els somnis de totes vosaltres.

De fet, quan arriba el fred, quan aquí al poble esteu celebrant la Festa Major, sabem que ja s’apropa el dia, i ens neguitegem, igual que vosaltres i les vostres famílies.

Però seguim amb el somni: de cop el més lluent dels estels anava perdent cada cop més llum. La intensitat de la seva bellesa s’apagava. Vaig preguntar-li a la lluna quina era la raó d’aquella foscor. Ella em parlà que hi havia moltes persones que estaven perdent la il·lusió, l’esperança i els somnis. Que hi havia nens i nenes que se sentien ben tristes, perquè altres infants els hi feien el buit, per sentir-se, estimar o ser com volen ser. Que famílies senceres creuaven tot un mar, per poder viure millor. I que altres famílies perdien la llar, per la usura i l’avarícia dels altres.

I així doncs, l’única manera de què aquell estel tornés a ser el més majestuós i resplendent de tot el firmament, i ens pogués guiar cap a vosaltres, era fer un món més just, respectuós i lliure.

Així doncs, tots vosaltres, la canalla, heu de tindre i mantenir la capacitat de somiar, i encomanar-la als més grans que han perdut la il·lusió i que únicament es mouen en un món material i de diners.

Heu de cridar i lluitar ben fort en contra de les injustícies. Sigui de la mà dels vostres pare i mare, o dels vostres dos pares, o de les dues mares. Sempre, al costat de la vostra maca, bonica i diversa família.

Estimeu. Estimeu-vos molt. Sigueu justos, nobles, humils. Estimeu la terra i protegiu-la. I sigueu lliures, però lliures entre tots i totes, com si fóssiu una gran tribu.

Nosaltres ja tenim la clau màgica que obre totes les cases del poble de Sant Andreu. Tenim una feinada de por: milers de regals que anirem carregant un a un a les nostres carrosses. Tots aquests regals, llibres, cuinetes, nines, camions, tractors… i molts més, són pels nens i nenes. Sí, pels nens i nenes, sense excloure a ningú.

Així doncs aquí hi som, els Mags d’Orient, perquè juntament amb tots i totes vosaltres, aconseguim que la gran estrella torni a brillar com mai. I en aquesta nit màgica recordem tots els ja no hi son, però sobretot fem realitat dia a dia els nostres somnis i els nostres anhels.

Cuidem als que tenim al costat. Als nostres amics i amigues i a les nostres famílies. I sempre recordem allò que va dir un savi: que portem un món nou als nostres cors.

Fins l’any vinent!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt