El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Una dona agafa el tren a Sant Andreu Comtal / DGM

Foment demana readjudicar les obres de Sant Andreu Comtal

Política

El secretari d’Estat d’infraestructures, Julio Gómez-Pomar, ha comunicat aquest dijous a la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona que demanarà al jutge l’anul·lació dels contractes de les obres de Sant Andreu Comtal. Actualment, el projecte ferroviari es troba aturat per l’ens judicial, el qual investiga les presumptes irregularitats que van cometre els gestors de les obres de l’AVE.

 

L’obra de Sant Andreu Comtal no podrà avançar fins que el jutge ho determini. Per aquest motiu, Gómez-Pomar ha anunciat en la reunió de la societat Barcelona Sagrera-Alta Velocitat (on participen totes tres administracions implicades a l’obra), que demanarà al tribunal la resolució dels contractes amb les empreses constructores. D’aquesta manera, l’Estat podrà dur a terme una contractació anticipada de les obres, que en aquest hipotètic futur, se segregarà en dues peces.

Per una banda, un dels plecs a adjudicar tindrà com a objectiu la posada en marxa dels treballs que afecten la xarxa ferroviària de Rodalies (ergo Sant Andreu Comtal) i per l’altra, donar espai de continuïtat al Corredor del Mediterrani mitjançant l’ampliació de les vies en la seva variant Vandellòs-Tarragona.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, també s’ha sumat a la reclamació al jutge. Tal com ha destacat Sanz, “recuperar la gestió” permetrà donar continuïtat definitiva a l’obra. Per la seva banda, el conselller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, ha assenyalat que l’obra de Sant Andreu Comtal és la que requereix menys inversió (només 7 milions d’euros), tot i que serà la que més beneficiarà als veïns i veïnes.

Amb l’actual situació de bloqueig, Adif estudia instal·lar ascensors per poder donar accessibilitat a les andanes. Una idea criticada des de les associacions de veïns, ja que consideren que aquesta millora només farà que perllongar la construcció de la nova estació. Tot i la intenció de desbloquejar jurídicament la infraestructura, Gómez-Pomar ja ha advertit que la situació d’aquesta peça és “la més complexa”.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt