El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El món del còmic prendrà la Fabra i Coats amb el Festival GRAF

Cultura

El Festival GRAF torna a carregar les tintes aquest proper cap de setmana del 12 i 13 de març a la Fabra i Coats, després de dos anys d’aturada per culpa de pandèmia. Una retrobada que des de l’organització es pretén que suposi una edició “realment especial; farem tot el possible perquè així sigui”. Què es trobarà l’assistent al recinte fabril? Una de les majors trobades de còmic d’autor i edició independent.

 

“GRAF pretén acollir a editorials i iniciatives independents al voltant del còmic, no cenyint-se únicament a les vinyetes, abastant també continguts que suposin endinsar-se en el llenguatge del dibuix, el grafisme i les arts visuals”, exposen. Tot plegat, per donar-li el lloc que mereix a un gènere que “és present diàriament en les nostres vides”. “Cada vegada són més els dibuixants que autoediten els seus treballs en formats de tota índole i els col·lectius que es decanten pel fanzine en paper per a donar a conèixer les seves idees; il·lustradors i historietistes entenen directament la seva obra com a art i així l’ofereixen al públic”.

Precisament és per aquesta raó que el teixit editorial cada vegada allotja més editorials autogestionades i projectes consolidats que no han volgut abandonar l’esperit de còmic d’autor i la filosofia independent. “GRAF neix de l’augment de propostes independents en el mercat del còmic i la il·lustració que no es veuen reflectides, o volen diferenciar-se, de festivals entorn de la historieta ja existents”, sintetitzen.

Fotografia | Festival Graf – 2019

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt