El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Minut a minut del Ple de Sant Andreu del juliol

Política

 

En marxa el #PleSantAndreu

La presidenta del Districte de @BCN_SantAndreu, @montsebenedi, ha expressat al #PleSantAndreu “el rebuig a les agressions i assassinats LGTBIfòbics que es produeixen a la ciutat, al país , a l’Estat i a la resta del món”

.@Lucia_MartinG assegura arribar a final de curs “amb ganes de rendir comptes de tots els projectes que estem abordant i impulsant des del Districte”, encara que les darreres 3 peticions d’entrevista d’aquest mitjà tampoc han sigut atesses #PleSantAndreuhttps://t.co/PjThVGQpob

.@Lucia_MartinG recorda al seu informe de regidora el fet que ja s’hagin adjudicat les obres dels habitatges assequibles per a gent jove. “Som el districte de la ciutat amb més habitatge públic en marxa”https://t.co/GELA8Pim0r

.@Lucia_MartinG sobre el ‘porta a porta’: “És el model de referència a Catalunya”. També celebra les dades de les primeres cinc setmanes, però admet que s’ha de seguir fent feina des de l’Ajuntament amb el veïnathttps://t.co/oLQ13UCJSk

.@Lucia_MartinG posa de relleu que ja s’han fet diverses trobades participatives respecte a la mobilitat per Sant Andreu i destaca que molts veïns demanen una major pacificació del territori i més espais per a vianantshttps://t.co/ruOHbZMlaK

Anna G. Escrig, de @BCNpelCanvi, denuncia que en algunes matèries el Govern hagi hagut de retrocedir, fet que demostra que alguns projectes “es fan des dels despatxos” #PleSantAndreu

.@Nibelungobcn de @CsSantAndreu comença la seva intervenció en record a Samuel: “Al grito de ‘maricón’ recibió una paliza que acabó con su vida”. “Por desgracia no es el único caso que sucede de LGTBIfobia”. #PleSantAndreu

Respecte al tanatori, @Nibelungobcn de @CsSantAndreu apunta al Govern de @Lucia_MartinG i @AdaColau com a responsables de haver trencat els pactes amb els veïns, després de no haver aturat el projecte des del @ConsorciZF #PleSantAndreu

.@Nibelungobcn de @CsSantAndreu sobre el porta a porta: “Me tengo que remontar a tiempos antes que fuese conseller; 6, 8, 10 años, tal grado de manifestación contra una medida de gobierno, enhorabuena regidora”. #PleSantAndreu https://t.co/j9mO3TLTVP

.@Nibelungobcn de @CsSantAndreu: “Flipo de un Gobierno con la cabeza tan cuadrada que en todas las reuniones se ha mostrado tan insensible e inflexible a la hora de escuchar a los vecinos” i critica la taxa de residus que s’ha posat a funcionar en plena pandèmia #PleSantAndreu

.@menagadea de @JuntsxStAndreu, sobre “la desídia” del Govern de @Lucia_MartinG: “Carsernes, porta aporta i el desastre de la mobilitat, tot sense sortir del Poble de Sant Andreu”. “Us ompliu la boca de participació, però no la feu real ni efectiva”. #PleSantAndreu

.@sapoconcho d’@ERC_SantAndreu, sobre el mig mandat de @Lucia_MartinG: “Ens preocupa una certa improització i manca de model de districte”. Denuncia la brutícia de tots els barris i com s’està plantejant les grans transformacions a La Maquinista o la Mercedes. #PleSantAndreu

.@Lucia_MartinG, sobre la construcció del tanatori: “Vam estar les últimes en assabentar-nos de la subhasta del solar”. Cal tenir en compte, però, que @AdaColau és la presidenta del @ConsorciZF. #PleSantAndreuhttps://t.co/qRqTGJdAJf

.@Lucia_MartinG sobre la petició de fer marxa enrere amb el porta a porta: “Reciclar millor i la paraula contenidor son incompatibles. #PleSantAndreu

Nota: L’Ajuntament de Barcelona ha decidit desactivar l’opció de fer comentaris en la emissió per Youtube del #PleSantAndreu

.@gsentisgarces anuncia l’abstenció de @StAndreuEnComu en la tramitació del Pla Especial Urbanístic per la construcció del tanatori a Casernes, tot i que admet que la votació serà estèril perquè tiri endavant el projecte. #PleSantAndreu

Anna G. Escrig de @BCNpelCanvi i @Nibelungobcn de @CsSantAndreu anuncien el vot en contra al projecte del tanatori. Des de C’s denuncien la manca de control del Govern al @ConsorciZF i el fet que s’hagi trencat el pacte amb els veïns. #PleSantAndreu

.@menagadea de @JuntsxStAndreu convida al Govern de @Lucia_MartinG a dimitir si no és capaç de fer front a les seves responsabilitats amb el tanatori. Vota en contra #PleSantAndreu

.@menagadea de @JuntsxStAndreu convida al Govern de @Lucia_MartinG a dimitir si no és capaç de fer front a les seves responsabilitats amb el tanatori. Vota en contra #PleSantAndreu

El #PleSantAndreu aprova el canvi de nom al ‘C/ del Camp del Ferro’ per ‘Camp de la Ferro’. Es crea la pl. de Josep Benet i Morell entre Meridiana i Fabra i Puig, i es denomina Francesca Vergés l’espai comprès entre carrer Gran, Eiximenis, Residència i Valentí Iglésias

Anna G. Escrig, de @BCNpelCanvi proposa al #PleSantAndreu eliminar “l’identificació del elements vinculats a la recollida selectiva definida com a “porta a porta” i que sigui suprimida l’obligatorietat de dipositar els residus “textils sanitaris” en un espai diferenciat”

Anna G. Escrig de @BCNpelCanvi fa públic al #PleSantAndreu que, després d’expressar a un conseller de @Lucia_MartinG la seva disconformitat amb el clima generat pel porta a porta, aquest la va tractar amb “menyspreu”. “No crec que les formes fossin les adequades ni les propies”

.@Nibelungobcn de @CsSantAndreu recorda que ja van demanar la retirada del porta a porta fins a consensuar un model. Critica la capacitat “depredadora” del Govern a l’hora de recaudar mitjançant la pujada d’impostos o la creació de nous. Vota a favor. #PleSantAndreu

.@Nibelungobcn de @CsSantAndreu recorda que ja van demanar la retirada del porta a porta fins a consensuar un model. Critica la capacitat “depredadora” del Govern a l’hora de recaudar mitjançant la pujada d’impostos o la creació de nous. Vota a favor. #PleSantAndreu

.@menagadea de @JuntsxStAndreu constata les contradiccions del propi Ajuntament a l’hora d’informar sobre si el xip de les bosses del porta a porta identifica als habitatges o no. Demana l’aturada del nou model. #PleSantAndreu

.@_marchernandez_ d’@ERC_SantAndreu felicita als veïns per la feina amb el porta a porta i avala el sistema pels resultats que ofereix, però critica la “deficient” gestió que han fet els regidors de la mesura. Vota en contra de la retirada dels xips. #PleSantAndreu

.@Lucia_MartinG recull el guant del respecte entre tots els membres de l’Ajuntament i el fa extensiu “a tothom”. També defensa el xip per poder “premiar” als qui millor reciclin mitjançant bonificacions en la taxa de residus. #PleSantAndreu

Anna G. Escrig de @BCNpelCanvi: “S’ha començat la casa per la teulada”. Assegura que les dades no s’ajusten amb la realitat dels veïns de Sant Andreu. La seva proposició només rep el vot favorable de @CsSantAndreu i @JuntsxStAndreu i no s’aprova. #PleSantAndreu

.@_marchernandez_ d’@ERC_SantAndreu demana més implicació en el porta a porta al conseller de Sant Andreu, @Ivan_Marza, de qui considera que “ni està, ni se l’espera”, després de veure el seu paper en sessions com el darrer consell de barri. #PleSantAndreuhttps://t.co/Lz5IndZFz4

.@Nibelungobcn de @CsSantAndreu demana la implementació del projecte “Radars” a Baró de Viver i Bon Pastor. El Govern de @Lucia_MartinG tomba la proposta, tot i aconseguir el suport de tots els grups de l’oposició. #PleSantAndreu

.@menagadea de @JuntsxStAndreu proposa aturar provisionalment la implantació del porta a porta fins que el model no sigui acordat amb el veïnat. #PleSantAndreu

La veïna Ariadna Zorrilla intervé en el punt del porta a porta, qüestiona el procés participatiu del model, contradiu les bondats dels bujols i lamenta que no es lliurin els informes del projecte als veïns perquè encara no estan aprovats. #PleSantAndreu

Una altra veïna pregunta quina normativa o llei obliga els veïns a complir amb el porta a porta, perquè se’ls denega revertir la cessió de dades en el projecte, per què es vulneren els límits acústics, entre altres qüestions. #PleSantAndreu

Anna G. Escrig de @BCNpelCanvi considera que no és necessari aturar-lo completament, però considera que el model de Sant Andreu “no és el millor de tots; és millorable i s’ha de tornar a parlar per modificar-lo”. Vota a favor de la proposició de @JuntsxStAndreu. #PleSantAndreu

.@Nibelungobcn de @CsSantAndreu dona suport a l’aturada del porta a porta presentat per @JuntsxStAndreu. “Tots sabem que el reciclatge és una necessitat, però no a costa que els nostres carrers siguin una porqueria i d’obtenir un rebuig social”. #PleSantAndreu

.@Nibelungobcn de @CsSantAndreu: “Negociïn un nou model de reciclatge amb consens. “Saben perfectament que no poden assumir el rebuig actual i malestar del porta a porta expandint-lo a altres barris de la ciutat; reciclar sí, però així no”. #PleSantAndreu

.@juliamayor5 d’@ERC_SantAndreu: “Implementar el porta a porta és molt complicat, cal molta paciència, pedagogia i informació, perquè suposa un canvi d’hàbits molt important”. “És un bon sistema, però en cap cas podem estar d’acord en com s’ha dut a terme” #PleSantAndreu

.@juliamayor5 d’@ERC_SantAndreu denuncia que el porta a porta s’hagi posat en marxa a la sortida d’una pandèmia, amb una recollida del tèxtil sanitari molt qüestionable i a les portes de l’estiu, sense tenir els vehicles elèctrics fins a l’octubre. #PleSantAndreu

.@juliamayor5 d’@ERC_SantAndreu: “Aquest sistema s’implanta quan tens a tothom convençut i no és el cas, més aviat el contrari, alguns han tractat als veïns de nens de P-3 o d’indisciplinats, i altres s’han amagat rere ordinadors per no donar explicacions” #PleSantAndreu

.@juliamayor5 d’@ERC_SantAndreu a @menagadea de @JuntsxStAndreu: “La solució no és demanar que es deixi d’implementar, aquesta és la manera fàcil i populista de solucionar els problemes; com que estan tan en contra si l’implanten de la mateixa manera a Girona?”. #PleSantAndreu

.@Lucia_MartinG respecte a les crítiques dels grups de l’oposició contra la gestió del porta a porta que ha fet el seu Govern: “Potser totes estem repetint ja arguments i es difícil ser originals”. #PleSantAndreu

.@Lucia_MartinG torna a explicar els beneficis del porta a porta, no fa referència a cap autocrítica respecte a la gestió que se n’ha fet a Sant Andreu i acusa a l’oposició de “tenir moltes ganes de bloquejar políticament” #PleSantAndreu

.@Lucia_MartinG acusa el grup de @menagadea, @JuntsxStAndreu, de “cinisme” i “oportunisme polític” perquè “a municipis governats pel seu partit estan desplegant el porta a porta sense cap problema” #PleSantAndreu

.@menagadea de @JuntsxStAndreu: “No poso en dubte el porta a porta, poso en dubte la seva implementació a St Andreu”. “Si voleu veure populisme, vosaltres mateixos, però no és el cas”. Pregunta pels vehicles elèctrics, els problemes de mobilitat o les bonificacions #PleSantAndreu

.@Lucia_MartinG retreu sarcàsticament a @menagadea que les preguntes que planteja ja van ser resoltes: “Em sembla que estava dedicant-se a altres qüestions en comptes d’estar a la comissió de seguiment, segurament aquests dubtes no els tindria si hagués assistit”. #PleSantAndreu

.@sapoconcho d’@ERC_SantAndreu proposa instar a Salut, des del Districte, buscar un sol de suficient grandària per encabir un nou CAP a La Sagrera. El punt s’aprova per unanimitat al #PleSantAndreu

La proposta de @JuntsxStAndreu respecte a aturar provisionalment el porta a porta és tombada amb els vots en contra de la coalició de Govern de @pscsantandreu i @StAndreuExpres, amb el suport d’@ERC_SantAndreu. #PleSantAndreu

*del @pscsantandreu i @StAndreuEnComu

Anna G. Escrig de @BCNpelCanvi demana retirar tots els obstacles anomenats “coixins berlinesos” de la calçada. @Fortes53 del @pscsantandreu rebutja el prec per la seguretat viària que ofereix. #PleSantAndreu

Anna G. Escrig de @BCNpelCanvi demana incrementar les places ofertades en l’Escola Municipal de Segones Oportunitats. @davidcadi de @StAndreuEnComu rebutja el prec. #PleSantAndreu

La presidenta @montsebenedi atura el #PleSantAndreu i adverteix que no consentirà que es manqui el respecte a ningú, “amb cap mena d’insult, ni amb insults masclistes; si aquest fet es torna a produir, demanaré que a la persona la treguin de la sala de plens”

.@Nibelungobcn de @CsSantAndreu demana revisar i actualitzar el projecte del “Parc Arqueológic del
Rec Comtal” abans d’esgotar el mandat. @elvirajuncosa de @StAndreuEnComu accepta el prec. #PleSantAndreu

.@menagadea de @JuntsxStAndreu demana “ampliar allà on sigui possible els patis dels centres educatius públics del nostre districte”. @davidcadi de @StAndreuEnComu no accepta el prec perquè “no estem en disposició de concretar-ho”. #PleSantAndreu

.@ERC_SantAndreu demana fer millores perquè el Mercat del Bon Pastor compleixi els paràmetres de sostenibilitat i d’aprofitament energètic. @iloscos1 del @pscsantandreu no l’accepta “perquè està en vies de solució”. #PleSantAndreu

.@juliamayor5 d’@ERC_SantAndreu demana millores en la seguretat del Skate Park del Baró de Viver i que el servei de neteja consulti als joves abans d’esborrar les pintades que es fan a l’espai autogestionat. @StAndreuEnComu accepta el prec. #PleSantAndreu

.@MonReyesM d’@ERC_SantAndreu pregunta per la proposició aprovada respecte al desplegament de les zones d’usos compartits amb els animals de companyia. @Ivan_Marza del @pscsantandreu admet que les zones no s’han implementat, però que ja s’ha començat a treballar. #PleSantAndreu

Finalitza el #PleSantAndreu

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt