El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Llenguadoc 78, un desnonament enrocat

Societat

Després que una vuitantena de persones aconseguissin aturar el desnonament quatre mesos enrere, aquest dimarts la Noe s’enfrontarà al que ja serà el seu quart llançament. Una cita judicial on la propietat de l’habitatge ja ha demanat al jutjat la presència dels Mossos d’Esquadra per executar-lo amb totes les garanties, però que el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu provarà d’aturar novament amb una forta presència veïnal. El lloc i l’hora: número 78 del carrer de Llenguadoc (8.30 hores).

 

Segons explica a L’Exprés de Sant Andreu la veïna de Sant Andreu que okupa aquest habitatge de 33 metres quadrats, la propietat es va comprometre a negociar un lloguer davant la comitiva judicial. L’únic requisit que aleshores demanaven era comptar amb una garantia de cobrament. La història, però, s’ha enrocat amb el pas de les setmanes: “Tot i que els vaig enviar l’acord de contracte laboral indefinit que vaig aconseguir tancar al cap de pocs dies de parlar-ne, després va resultar que no em podien fer cap contracte de lloguer perquè el pis no tenia cèdula d’habitabilitat“, relata.

La mateixa afectada explica que va intentar resoldre aquest impediment amb la proposta de diferents alternatives d’arrendament, com ara l’opció de tancar un acord de masoveria urbana on, a canvi d’un lloguer de 150 euros (en comptes dels 300 euros que demanava la propietat), es fes càrrec d’arreglar tot el pis que portava anys buit. L’oferta, però, va tornar a ser rebutjada: “Directament em van respondre que havia sigut un procés de molt desgast per a la propietat, que ja no volia arribar a cap acord i que volia que marxés el 25 de desembre o l’1 de gener”.

Davant d’aquesta disjuntiva, la Noe va decidir emprendre tot el camí legal perquè se li reconegués la seva situació de vulnerabilitat econòmica i la no alternativa habitacional. Una carta indispensable perquè el jutjat ara pugui frenar el desnonament d’aquest dimecres. El problema? Aquest reconeixement ha arribat in extremis. No fa ni 24 hores que els Serveis Socials han acreditat la seva situació i haurà de ser demà mateix quan el jutjat valori si ha de suspendre el llançament o no. La raó: a diferència d’uns mesos enrere, el Reial Decret vigent arran de l’Estat d’Alarma ha procedit a aturar tots els desnonaments d’habitatges en què el propietari té més d’una desena d’immobles. Un requisit que, segons la inquilina, el seu demandant compleix.

Tot i això, la intenció del Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu és concentrar a la porta del número 78 del carrer de Llenguadoc el màxim de veïns per poder aturar el desnonament. Tal com recorda l’afectada, “el que ha de quedar clar és que, en aquesta situació d’emergència habitacional, tothom té responsabilitats; sobretot els grans propietaris”. Al seu parer, són les persones que acumulen múltiples immobles les que, “des de la seva situació de privilegi, haurien de posar de la seva part, en comptes d’esperar al fet que l’administració ho resolgui tot, perquè ara mateix o hi ha cap solució al problema de l’habitatge: hi ha gent que treballa i que està al carrer“, sentència.

Fotografia | Desnonament del passat mes de novembre // Sindicat d’Habitatge de La Sagrera

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt