El diari independent de Sant Andreu de Palomar

casa bloc sant andreu 2 DGM

La Casa Bloc recuperà les seves essències socials

Societat

La Fundació Hàbitat3 i el Col•legi d’Arquitectes de Catalunya han convocat un concurs d’arquitectes per rehabilitar la Residència de la Casa Bloc. La reforma del bloc que hi ha situat al mateix carrer de la Residència comportarà una nova projecció de les plantes 1 i 2, les quals fins fa mesos enrere eren llar d’avis i àvies.

 

“El concurs pretén aconseguir una infraestructura òptima d’allotjament social, versàtil i compromesa amb les necessitats actuals”, assenyala la Fundació en un comunicat. De fet, la intenció de la reforma és la de recuperar la funció social d’aquest símbol de l’arquitectura racionalista catalana. Els habitatges que s’habilitaran es destinaran al lloguer social i/o inclusió social.

Des de l’organització ja han demanat als equips d’arquitectes que que pensin quin ha de ser el millor disseny per donar resposta als diferents tipus de famílies que s’hi podrien instal·lar a viure o a passar alguna temporada. Per tant, la disposició dels nous pisos haurà d’oferir la “màxima flexibilitat”.

Els seus potencials inquil·lins seran les persones ateses per entitats socials de la Taula del Tercer Sector o pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona. Més concretament, persones amb discapacitats físiques o intel•lectuals, amb problemes de salut mental i/o en situació d’exclusió residencial o sense llar. A més, també es podran instal·lar temporalment les famílies que necessitin un allotjament transitori, fins que les administracions els trobin un habiatge de lloguer social.

La Fundació Hàbitat3, impulsada per la Taula del Tercer Sector, és una gestora d’habitatges de lloguer social. D’es d’aquesta plataforma, posen a disposició de les entitats del Tercer Sector Social els habitatges que aquestes puguin requerir. A més, també és una eina a disposició de les Administracions Públiques per atendre demandes d’habitatge quan els seus parcs públics es desborden, com succeeix actualment.

L’objectiu fonamental d’Habitat3 és el de cercar i obtenir habitatges de lloguer a preus molt baixos per destinar-los a persones o famílies en situació de greu dificultat d’accés a un habitatge o en risc d’exclusió residencial.

En el cas del projecte de la ‘Llar Casa Bloc’, el seu cost estimat de construcció es situa al voltant d’uns 400.00 euros. Es preveu que les obres de rehabilitació comencin durant el primer trimestre del 2018 i durin entre 10 i 12 mesos.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt