El diari independent de Sant Andreu de Palomar

‘Festa Major’

Opinió

Matí de Festa Major. En lloc d’anar a escoltar el pregó com cada any i després seguir la cercavila, em quedo a casa. Inicio una lectura triada a l’atzar (és un dir, de L’Altra Editorial me’n refio) i començo a llegir. La meva sorpresa és que just a la tercera pàgina diu: “la Sandra llegeix a L’Exprés de Sant Andreu, el programa de les festes del barri, com buscant alguna activitat interessant…” i més endavant: “Al carrer gran de Sant Andreu hi ha tres botigues de joguines. Amb la Sandra no compraran cap joguina.” Casualitat? Coincidències? Decideixo cabussar-me en la lectura com un petit homenatge a les festes confinades.

 

Des de casa estant vaig al riu Besòs, camino pel carrer Segre, tinc un piset amb balcó a La Sagrera, reconec la perruqueria Gelen del Bon Pastor… Com que fa un dia plujós, passo la tarda acompanyada de la manta de ganxet feta per la mare i una bona tassa de xocolata desfeta. Al vespre, les darreres pàgines d’El càstig de Guillem Sala, em trasbalsen. Un cop l’he acabat, quedo contenta d’haver fet la meva festa major particular i penso que se’n poden fer moltes d’altres del mateix estil, només cal agafar un llibre de gent d’aquí, escriptors vinculats amb Sant Andreu, com en Feliu Formosa, Sònia Moll, Jaume Copons, Jaume Benavente, Mar Vallecillos, Ramon Gasch, Ricard Ripoll, Glòria Calafell, Anna Vila, Ma Lluïsa Gascon, Noe Gaya, Franchu, Dídac Bautista, Bartolomé Bioque, Rosa Ribas i molts d’altres.

Bona lectura, bona Festa Major i visca Sant Andreu!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Opinió

‘Com una baula’

Com una baula s’encadenen els pensaments i saltes de l’un a l’altre
Vés a dalt