El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els pisos de la Fabra i Coats guanyen els Advanced Architecture Awards

Societat

Només un any després de ser entregats als seus nous inquilins, la quarantena d’habitatges de la Fabra i Coats i l’equipament integrat de la colla castellera ja han rebut el primer reconeixement arquitectònic. Més concretament, el projecte ideat pel despatx Roldán Berengué Arquitectes s’ha imposat en la categoria de ‘construcció industrialitzada’ en els Advanced Architecture Awards 2020. Uns guardons essencialment d’àmbit estatal, que busquen reconèixer “el treball, lideratge i esforç d’aquelles empreses i professionals que aposten per la transformació, la disrupció i la innovació”.

Banner Ajuntament 300x250
 

El projecte de reconversió de la nau G de la Fabra i Coats s’ha imposat a la resta de candidats, després que el jurat analitzés l’encaix de l’actuació en aquest entorn fabril. “La intervenció a la nau activa tots els seus elements originals pel nou programa i recicla les seves qualitats físiques, espacials i històriques per fer més eficient la nova construcció i reforçar la naturalesa de l’edifici original”, han destacat.

Una apreciació que no només s’ha tingut en compte des de l’organització dels Advanced Architecture Awards, sinó que altres equips de professionals també l’han situat entre els millors projectes dels darrers anys. A destacar: el jurat dels Premis Catalunya Construcció, el qual ja ha donat el bitllet al despatx d’arquitectes per estar a la final de La Nit de la Construcció, després d’haver deixat enrere a multitud de projectes en la categoria ‘Innovació en la Construcció’.

L’actuació residencial ha respectat l’edifici fabril original // Roldán Berengué Arquitectes

Per últim, recordar que la nau G de la Fabra i Coats va ser rehabilitada per acollir un espai d’assaig de la Colla Castellera Jove de Barcelona i 44 habitatges (tres dels quals serien gestionats per l’ICUB per allotjar artistes residents de la Fàbrica de Creació). Respecte a la quarantena restant, aquests van ser entregats pel Consorci de l’Habitatge de Barcelona a joves menors de 35 anys en concepte de lloguer assequible, es van arribar a rebre fins a 1.900 sol·licituds.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt