El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament engega un “pla de xoc” sense concretar cap dotació econòmica

Economia

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un “pla de xoc” per “mitigar l’afectació del COVID-19” a Sant Andreu, pel fet que és un “dels barris de la ciutat amb més persones afectades“. Cal tenir en compte, però, que si bé els plans de xoc s’acostumen a caracteritzar per estar acompanyats d’importants inversions econòmiques, en aquest cas l’Ajuntament no l’ha quantificat ni publicitat.

 

El comunicat del consistori només fa referència al fet que “contempla el reforç dels serveis municipals com el de neteja, amb un pla específic amb desinfecció de contenidors i reforç de la neteja al voltant de centres sanitaris i residències”. A banda del personal que ja hi treballa en aquests àmbits, només es mobilitzarà a 60 nous mediadors per a cinc dels deu Districtes de la ciutat. La seva feina serà “informar de la conveniència del confinament i de prendre mesures a les cues de serveis essencials”.

De manera conjunta amb aquesta acció al carrer i amb l’objectiu de detectar persones en situació vulnerable, també s’ha començat a trucar als usuaris dels serveis de proximitat i dels projectes de Pla de Barris. La idea és acompanyar-los en el confinament i detectar situacions de risc, exposa l’administració local. En total s’estan trucant a usuaris de més de 50 equipaments de proximitat i vuit projectes de Pla de Barris.

A banda, el Govern de l’alcaldessa Ada Colau també buscarà mantenir la major presència de Guàrdia Urbana als espais públics “per actuar davant la indisciplina en el confinament” i emetre missatges per megafonia. Un vessant informativa que es buscarà complementar amb 16.000 nous cartells penjats a la via pública. En paral·lel, el Govern municipal també ha afegit a aquest “pla de xoc” les mesures que es van prendre setmanes, com ara el servei de neteja específic amb desinfecció de contenidors i reforç de la neteja al voltant de centres sanitaris i residències.

El tinent d’alcalde, Jaume Collboni, presenta el ‘pla de xoc’ amb la regidora Gemma Tarafa // AJUNTAMENT DE BCN

Per últim, assenyalar que després de cinc setmanes de l’ordre de confinament, l’Ajuntament encara no ha presentat cap programa específic de suport a les quarantenes dirigit a persones o nuclis familiars amb contacte de risc o amb diagnòstic de Covid-19 positiu que, pels seus condicionants particulars, tenen dificultats afegides per complir les normes d’aïllament o confinament a domicili. Segons fonts del consistori, aquest programa no estarà enllestit fins a la propera setmana.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt