El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Veïns de Servet denuncien que els surt aigua bruta de l’aixeta

Societat

Aigua bruta a l’aixeta de casa. El veïnat de diferents habitatges ubicats als números 60, 64 i 68 del carrer de Servet denuncien que, des de fa anys, quan obren les aixetes, els surt aigua bruta de forma espontània. Una circumstància que relacionen amb el mal estat de les canonades d’aquesta zona de Sant Andreu de Palomar, on són de ferro en comptes de PVC. De fet, les darreres canonades que han canviat els operaris al mateix carrer deixen veure un interior ple d’òxid i el que semblen altres matèries.

 

Els veïns critiquen que, des que van notificar els fets a Agbar el passat setembre, no s’han executat gairebé intervencions ni se’ls ha transmès cap informació oficial sobre l’estat de l’aigua de consum que els arriba a les seves llars. “Els operaris que van venir van confirmar que l’aigua bruta podia provenir de filtracions a la canonada que abasteix el tram central del carrer; segurament era degut al fet que aquest tram concret de canonada és antic i de ferro“, recorden.

Si bé l’empresa responsable al cap de poques setmanes va substituir les canonades del carrer de Segarra, els veïns de Servet exposen que el seu carrer no es va procedir a renovar tot i les incidències reportades. La situació d’aigües tèrboles es va tornar a repetir el 14 d’abril d’aquest 2024 i, malgrat que els operaris va recollir mostres, no els van notificar si l’aigua era apta per al consum humà. En comptes d’informar, des de l’empresa es va optar per fer tasques amb una boca d’aire a l’alçada del número 66 sense informar els veïns si estava relacionada amb el problema.

Malgrat les constants obertures d’incidències, enviament de correus electrònics i trucades a Agbar, els mateixos veïns assenyalen que l’empresa els va trigar dies en informar-los que casa seva estava servida per una canonada antiga de ferro que podia presentar filtracions o despreniments, però que no hi havia cap data fixada per a la seva substitució. En aquest sentit, Agbar els assegurava que tornaria a fer un estudi de l’aigua, però tampoc els va informar dels resultats i, a la vegada, els acusava d’haver-se negat a deixar entrar als operaris a les llars, quan els veïns asseguren que “sempre han tingut la porta oberta“.

Davant d’aquesta situació, molts afectats van optar per comprar aigua embassada per beure, rentar aliments i cuinar, “fet que és inacceptable tenint en compte que estem pagant una factura per tenir accés a aigua potable”, reblen. Tal com denuncien Aigües de Barcelona no els garanteix que puguin beure aigua “amb tranquil·litat”. “En totes les ocasions ens nega informació transparent i oficial de les dades d’analítiques d’aigua, no ens dona una previsió de substitució de la canonada de ferro ni el motiu que està originant els episodis d’aigua bruta”, expliquen.

Per aquesta raó, exigeixen que els proporcionin els resultats de les anàlisis químiques i microbiològiques de l’aigua recollida i que es faci una substitució immediata de tota la canonada deteriorada. En darrer lloc, recorden que moltes de les finques afectades han sigut reformades i les instal·lacions renovades, motiu pel qual descarten que el problema sigui de les canonades interiors.

Si bé L’Exprés de Sant Andreu ha tractat de recollir la versió d’Agbar i de l’Ajuntament de Barcelona respecte a la situació, cap dels dos organismes ha decidit respondre a les preguntes plantejades.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt