El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu entra en emergència per sequera

Societat

En emergència per sequera. Sant Andreu i la resta de nuclis urbans del sistema Ter – Llobregat han entrat aquest divendres en una nova fase on es limita el consum d’aigua a 200 litres per persona/dia. Una xifra que encara dona marge als habitants de Sant Andreu. Segons les darreres dades concretes de l’Ajuntament en relació amb el consum per barris, l’any 2015 els andreuencs ja consumien menys de 100 litres d’aigua al dia. Pel que fa a la mitjana barcelonina, a dia d’avui aquesta és de 172 litres per habitant /dia.

 

Per aquesta raó, ara com ara encara no es preveuen talls de subministrament a les llars, però sí diverses accions per reduir la quantitat d’aigua utilitzada. Un exemple són les restriccions en el reg del verd urbà: a partir d’ara només estarà permès el reg de supervivència de la vegetació amb aigua no potable. A més, fonts ornamentals com la de Can Fabra han deixat de funcionar i horts escolars, com el de l’Escola Molí de Finestrelles, s’ha deixat de poder regar amb aigua potable.

Amb la situació actual el consistori assegura que mantindrà “el nivell d’exigència de manteniment i cura de l’espai públic”, però també ha començat a prendre mesures per adaptar-se a la sequera. Per aquesta raó se segueixen netejant els carrers amb aigua, però en cap cas es fa servir aigua potable. De fet, el Pla Endreça ja contempla 14,4 milions d’euros en l’ampliació de la xarxa d’aigua freàtica i 12 milions d’euros més per millorar les infraestructures de reg a tota la ciutat.

Pel que fa als equipaments locals, les dues piscines que hi ha a Sant Andreu de Palomar tampoc han de patir per la seva clausura, ja que encara tenen permès reomplir-se en cas de ser necessari. Malgrat tot, des de l’Ajuntament recorden que els equipaments han d’estalviar l’aigua equivalent a la que gastin en aquesta acció. En el cas del CN Sant Andreu, aquest gener ja han anunciat que han començat a aplicar mesures d’estalvi d’aigua, com la substitució d’aixetes per models molt més eficients o mitjançant la reparació de les fuites que afectaven la pista 4 de tenis.

Pel que fa a les dutxes, els equipaments esportius municipals des d’aquest divendres han de reduir el consum d’aigua un 25% als vestidors i els equips federats, com la UE Sant Andreu, només poden fer servir les dutxes després dels partits, però no després dels entrenaments. L’entitat quadribarrada ja ha emès un comunicat en el qual assegura que acatarà la decisió: “Des de la UE Sant Andreu fem una crida a contribuir a la reducció del consum d’aigua en tots els àmbits i a fer-ne un ús responsable“, han afegit.

Més enllà d’aquestes mesures, l’Ajuntament ha començat a treballar per fer arribar a la ciutadania recomanacions i consells per estalviar aigua. En la fase actual no hi ha restriccions a la ciutadania, però el consistori recorda que accions com tancar l’aixeta a l’hora de rentar-se les mans o les dents, o dutxar-se en lloc de banyar-se, poden ajudar a estalviar aigua.

Fotografia | Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt