El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Rosa Suriñach, nova presidenta del ple del Districte de Sant Andreu

Política

La regidora d’ERC, Rosa Suriñach, ha estat proclamada presidenta del Ple de Sant Andreu, després que el fins ara president, Ernest Maragall, hagi decidit deixar la primera línia política. Tal com estava previst, Suriñach ha aconseguit els vots de 16 dels 19 consellers de la cambra en el ple extraordinari d’aquest dijous, després que els partits decidissin repartir-se des de la plaça de Sant Jaume les presidències dels Consells de Districte. En el cas de Sant Andreu, s’havia acordat des de l’inici del mandat que la presidència del Districte recauria en les files republicanes.

Banner Ajuntament 300x250
 

Suriñach, que ha agafat l’acta de regidora que va deixar vacant Maragall, ha agraït la confiança a ERC i a la resta de formacions. “Aquests vots que han sortit en blanc són una demostració que aquí no hi ha un consens contrari a aquesta presidència, fet que consideromolt important”, ha subratllat.

En el mateix sentit, la ja presidenta s’ha mostrat satisfeta de presidir aquest districte en particular, perquè “la sensació és que de Sant Andreu surt tota Barcelona; tots els seus barris són ben particulars, estan ben arrelats i tenen les seves pròpies característiques i història”. “Presidir aquest districte és per a mi un privilegi per poder conèixer què significa Barcelona”, ha afegit. A a vegada, també ha volgut subratllar que el seu despatx “estarà sempre obert per a tothom” i que exercirà el càrrec per “obrir al districte la institució; per acomplir les necessitats i les urgències de cadascun dels barris”.

Pel que fa a la resta de formacions, el conseller del PSC, David Paredes, s’ha mostrat convençut que “treballarem en conjunt”; el conseller de Sant Andreu en Comú, David Cadenas, també s’ha mostrat obert a col·laborar “per portar a terme tota la feina del districte” i des de files populars també han desitjat a la nova presidenta “molts encerts i molts èxits”.

Per últim, la consellera de Junts per Catalunya – Trias Per Barcelona, Ximena Gadea, s’ha mostrat convençuda del fet que “trobarem la bona entesa que ja hem tingut sota la presidència d’ERC al Districte”. A més, s’ha mostrat molt contenta en clau personal del fet que el Districte “torni a tenir una regidora, una gerent i una presidenta, perquè en política ser dona és molt complicat; tenir un districte liderat en femení és molt important i tant de bo es repeteixi”, ha assenyalat.

Suriñach ocupava el setè lloc a la llista electoral de Maragall com a independent i, des que va començar el mandat, ha exercit com a cap de gabinet del fins fa un mes cap de files. És llicenciada en Publicitat i Relació Públiques per la UAB i té un doble postgrau en Comunicació Estratègica per la Universitat Ramon Llull i el Programa d’Assumptes Globals de la Nova York University.

La nova presidenta ha treballat en l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona i durant més d’una dècada en ONU-Hàbitat (el programa de les Nacions Unides per als assentaments humans). En el passat mandat Suriñach ja va exercir com a regidora d’ERC, després del comiat de Miquel Puig, qui va fer el salt a la Generalitat.

Fotografia | ERC Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt