El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Junts urgeix al govern municipal a protegir l’antiga estació

Política

El grup municipal de Junts per Catalunya – Trias per Barcelona (JxCAT) ha recordat al govern socialista de la regidora Marta Villanueva la necessitat de protegir i traspassar, d’una vegada per totes, l’antiga estació de Sant Andreu Comtal. Tal com ha rememorat el grup polític a través de les xarxes socials, l’edifici fa més d’un any que està en desús i, des d’aleshores, ja ha patit almenys un atac vandàlic. En aquest sentit, cal destacar que l’immoble era l’edifici ferroviari més antic en funcionament a l’Estat i forma part del patrimoni històric local.

Banner Ajuntament 300x250
 

Des de JxCAT es pregunten per què el Govern local encara no ha fet res per protegir l’entorn de l’edifici, malgrat haver acceptat un prec al ple del passat desembre que l’instava a tenir-ne cura “el més aviat possible”. Tal com ha denunciat el conseller de la formació, Xavier de la Cruz, l’estat actual de l’edifici és “lamentable”, motiu pel qual urgeix al districte a arribar a un acord amb Adif per a que passi a mans municipals.

Des del seu punt de vista, un cop l’immoble ja sigui de titularitat local, aquest hauria de passar a ser gestionat per una entitat cultural del teixit associatiu de Sant Andreu de Palomar. Una possibilitat que, esperen, sigui més aviat que tard. La raó: “Si segueix més dies així, acabarà desapareixent“, ha advertit De la Cruz en relació amb la seva visible degradació.

Fotografia | L’estació, dies abans de tancar definitivament // DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt