El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Denuncien abús policial a l’hora de posar multes durant el confinament

Societat

Al llarg dels darrers dies les xarxes socials s’han omplert de presumptes abusos policials contra ciutadans que, suposadament, incomplien el confinament. Una presumpta mala praxi que també hauria tingut lloc a Sant Andreu de Palomar. Segons ha denunciat un veí a L’Exprés de Sant Andreu, una patrulla de la Guàrdia Urbana va decidir multar-lo, no per anar a llençar les escombraries amb els seus fills, sinó per qüestionar la seva actuació.

Banner Ajuntament 300x250
 

Tal com relata Pere Mas, nom fictici per protegir la identitat del denunciat, aquest va ser aturat per una patrulla del cos municipal quan tot just estava llençant les restes de la poda del jardí de casa a les escombraries. “Va ser diumenge cap a les 16 hores quan vaig sortir al carrer amb els meus fills perquè m’ajudessin a llençar les bosses a 10 / 15 metres de casa“, explica. Segons justifica, la família viu en uns baixos ubicats entre Coroleu i Renart i van decidir sortir un moment, “quan no hi havia ningú al carrer a qui posar en perill”.

Entre anar i venir, però, els components de la família van ser detectats pels agents i aquests van aturar-los tot just quan acabaven de llençar les darreres bosses. “Van sortir del cotxe un agent amb mascareta i l’altre sense, al que acte seguit el que en portava em va dir [en castellà]: “Sap vostè que hi ha un Reial Decret que no permet sortir als nens?”. “Jo li vaig dir que sí, que era conscient, però que només havíem sortit per anar fins als contenidors després de passar tot el mes a casa“, rememora.

Si més no, el raonament del ciutadà no va semblar flexibilitzar l’actitud del guàrdia urbà, qui tot seguit va demanar el DNI a l’interpel·lat. “Aquí jo ja li vaig preguntar si me’l demanava de debò, que si era per sortir a la cantonada amb els nens, al que em va respondre que m’havia de denunciar per incomplir la normativa“, recorda. “Vaig voler enraonar amb ell i explicar-li que sí, que havíem sortit, però que objectivament no posàvem en risc a ningú després de portar un mes a casa i veure que no hi havia cap veí al carrer”, subratlla Mas.

Finalment, però, el veí del Casc Antic va haver de dirigir-se cap a casa per tornar amb el document d’identitat i lliurar-lo a l’agent que s’havia mostrat menys intransigent, ja que l’altre havia tornat al cotxe patrulla. “En aquell moment el policia em va admetre que la multa no me la posaven pel fet de sortir al carrer, sinó per no acatar i no dir textualment que no ho tornaria a fer“, emfatitza. “Com a mínim va ser sincer“, reconeix el denunciat. “De fet ell mateix em va dir que venien de denunciar un senyor que estava jugant amb el gos, al qual li llençava un pal“, revela. “Jo m’esperava que això que entenem com a policia de proximitat almenys servia per poder dialogar, però ni així”, sentència.

Fotografia | El carrer de Coroleu, un dia de confinament / JAUME DOMÈNECH

6 Comentaris

  1. Abús policial? Sin comentarios. Y lo de que se lo dijo en “castellà”…, como si de lo dice en chino mandarino. Que hay una alerta sanitaria y no se puede salir de casa.

    • Si es tracta d’ evitar la proximitat i contacte amb altres persones per tal de no contagiar-nos els uns als altres no entenc com en situacions com la d’ aquest denunciat no es pot fer servir més el bon critèri i sentit comú que el compliment de la llei sense tenir gens en compte les circumstàncies d’ aquell moment. He vist molta més proximitat i risc sense cap tipus de control comprant al supermercat que en el cas que exposa.

  2. Que deixin sortir a nens i nenes al carrer d’una vegada! Estem arribant a l’absurd, la recaptació és més important que els drets dels infants.

  3. Carles. Les pasa porque están acostumbrados años pafletos lametraserillos de Sant Andreu. Sale un medio que cuestiona y los pelotillas oficiales le critican. Vete al Andreuenc y me entenderás. Baboso es poco.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt