El diari independent de Sant Andreu de Palomar

‘Dues novel·les ambientades a Sant Andreu, a la BCNegra’

Opinió

Enguany el festival BCNegra s’ha centrat en el lema BCN Ciutat amagada, per tal de descobrir els secrets que amaguen autors d’arreu. En concret n’hi ha dos que s’han centrat en Sant Andreu, revelant-nos una part fosca i oculta que anirem descobrint a través dels seus textos.

 

Els itineraris literaris que es van programar seguien l’esquema d’un mapa de parades de metro. Nosaltres ens vam aturar a “Gorg” i a “Sagrada Família”, en el fossar del Mercat de St. Antoni. Allí vam poder seguir les converses d’allò més interessants que van tenir en Marc Pastor primer, juntament amb el Màrius Serra i Jordi Sierra i Fabra i més tard la Rosa Ribas, amb Berna González Harbour i Craig Russell.

En Marc Pastor és veí del barri i criminòleg. Amb Els Àngels ens miren, aconsegueix que els nostres carrers siguin protagonistes d’un relat inquietant, on, entre escenaris reals (l’escola dels Padres, la botiga de tatuatges, els carrerons i racons amagats…), el que és fantàstic (la màgia negra que practica el protagonista) esdevé d’allò més creïble. De fet, ell mateix va qualificar la seva novel·la de doblement negra, per la màgia, perquè el protagonista és negre i tracta de la part fosca i oculta de les persones.

La tertúlia de la Rosa Ribas estava emmarcada sota el nom de la parada de metro de “Sagrada Família”. I, certament, Un afer massa familiar va d’això: una família de detectius que viu a Sant Andreu ha de resoldre un problema intern, que pel fet de ser tots ells detectius encara ens dóna més neguit i angoixa. El pare, cap de família, és alhora el cap de l’empresa, i els fills es troben atrapats en el rol de fills i treballadors subordinats. Les relacions familiar es barregen amb els rols de la feina, amb la vida del barri i els veïns que van al bar Versalles, els botiguers i els coneguts que passegen pel carrer Gran.

Amb aquestes dues novel·les teniu una bona lectura assegurada, i a més podeu visitar els escenaris del crim com aquell que va de passeig pel barri.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Opinió

‘Com una baula’

Com una baula s’encadenen els pensaments i saltes de l’un a l’altre
Vés a dalt