El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Molt projecte i poca concreció en el debat entre Munté i Agustí

Política

Aquest passat dimecres la seu del PDeCAT de Sant Andreu s’ha omplert de militants i simpatitzants per presenciar el cinquè dels 10 debats de primàries que la formació està duent a terme a la ciutat. L’objectiu? Triar l’alcaldable del PDeCAT: Neus Munté o Carles Agustí. Si bé tots dos per ara no han descartat aliances un cop les bases escullin el cap de llista, en el cara a cara presentat i moderat pel periodista David García Mateu els ponents han preferit posar de relleu les distàncies entre ambdós projectes.

 

En aquest sentit, però, cal destacar que en cap moment s’ha detallat cap idea concreta pel Sant Andreu del futur. Molt projecte a nivell de ciutat, però a tots dos ponents els ha costat aterrar les idees als carrers del Districte (i encara menys de competència municipal). Només Carles Agustí ha promès apostar per “la Barcelona dels barris”, en el sentit de descentralitzar el poder de la plaça de Sant Jaume i dur a terme consultes populars, ja no per barris, sinó per carrers concrets. De fet, aquest és un dels seus grans valors (en el passat va ser el responsable de la participació ciutadana en el Govern de Xavier Trias).

Ara bé, que el discurs de les candidatures tingués un caire més metropolità no va aconseguir doblegar l’esquema del debat. Davant qüestions que afecten la mobilitat, com ara la pacificació del carrer Gran o la futura reforma de la Meridiana, tots dos han coincidit en la necessitat de dur a terme ambdós projectes, sempre i quan s’implementessin mesures prèvies en transport públic. En canvi, en el cas de l’habitatge, la tònica general ha girat entorn de la gestió que n’ha fet l’alcaldessa Ada Colau, on ambdós han coincidit que ha “fracassat”.

D'esquerra a dreta, Carles Agustí, Anna Satorra, David García Mateu i Neus Munté / CEDIDA
D’esquerra a dreta, Carles Agustí, Anna Satorra, David García Mateu i Neus Munté / CEDIDA

Per últim i com no podia ser d’una altra manera, el públic ha fet brotar la qüestió nacional. Punt que de fet ja apunta a monopolitzar la propera campanya electoral i on les diferències entre ambdós han sigut pràcticament mínimes. Mentre que Agustí ha preferit parlar de Barcelona com a capital de la República Catalana, Munté ha centrat el seu discurs a defensar els resultats de l’1 d’octubre.

Pel que fa a la proposta de Jordi Graupera, tots dos han mostrat el seu respecte envers ell com a la resta de persones que el recolzen, però han descartat fer unes segones primàries. Tot i aixó, les dues candidatures han obert la porta a incorporar independents, encara que no han volgut revelar quines són les cartes que ja tenen guardades. Una jugada de pòquer on, de totes maneres, els perfils resulten senzills d’endevinar: mentre que Agustí cercarà explotar la seva carrera internacional amb la incorporació d’experts estrangers, Munté seduirà al militant local amb els coneixements que li han aportat ser una de les figures més rellevants dels executius d’Artur Mas i Carles Puigdemont a la Generalitat.

Fotografia | El debat ha estat marcat per l’agilitat en les ponències / Anna Satorra

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt