El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Atrapa la tapa / DGM

Torna la Ruta de les Tapes més famosa de Sant Andreu

Economia

5a edició amb l’èxit pràcticament assegurat. Aquest dimarts s’ha presentat al Centre Cívic del Bon Pastor la nova ruta d’Atrapa la Tapa, que al llarg d’aquests quatre propers mesos es posarà en marxa a desenes de bars i restaurants del Districte de Sant Andreu. L’objectiu? “Que la gent surti, gaudeixi i es trobi el més a prop possible de casa”, ha assenyalat el president de L’Eix Comercial de Sant Andreu, Pròsper Puig.

 

Al cap i a la fi, la ruta de les tapes és una oda a la socialització entorn la taula d’un bar. Tal com ha exposat la regidora del Districte, Laia Ortiz, apostes com aquesta serveixen per “fer evident que no cal marxar fora per trobar un producte de bona qualitat, fet amb un bona feina i acurada atenció“. O dit d’una altra manera: “Fer visible un patrimoni que no sempre és tan evident, però que és important pel conjunt de barris de Sant Andreu”, ha sintetitzat la regidora.

En aquesta edició el patrimoni gastronòmic s’ha condensat a 38 establiments, els quals es desglossaran per nuclis urbans. Si bé fins ara per poder optar al premi final calia haver traçat tota la ruta del Districte, enguany només caldrà omplir la butlleta pels territoris de colors. El motiu? “Era molt difícil que, només de dijous en dijous, els interessats mengessin una seixantena de tapes en quatre mesos“, ha confessat el president de Sagrera Activa, Enric Gil.

En aquest sentit, Ortiz ha precisat que el nou model servirà per “obrir noves rutes a banda de les que els veïns i veïnes coneixen, així com per descobrir nous locals“. Una forma d’entendre la restauració que des del Govern local volen vincular al teixit social: “Per tenir cohesió als barris és necessari tenir comerç de proximitat“. De fet, el mateix Puig ha destacat el fet que, si bé fins ara els dijous era un dia comercialment “desèrtic”, ara amb el projecte “hem aconseguit que la gent surti”.

Com ja és habitual, ‘Atrapa la Tapa’ es dividirà en dos períodes: un primer al llarg de la temporada més aviat primaveral (del 3 de maig al 22 de juliol) i un segon postestiu (del 6 de setembre al 22 de novembre). Tots dos, també mantindran el mateix preu de tapa + beguda a 1,95 euros tots els dijous de 19 a 22 hores als locals adherits. En cas de completar tota la butlleta, els participants entraran en el sorteig d’un val per 100 euros per gastar als eixos associats del Districte. Aquí es pot trobar el plànol 1 i el plànol 2 del Districte

Per últim, destacar que els negocis formen part de les següents entitats impulsores: L’Eix Comercial de Sant Andreu, Sant Andreu Nord – Comerç, i les Associació de Comerciants Onze de Setembre, la del Bon Pastor, la de Trinitat Vella, Sagrera Activa i l’Unió de Botiguers de Congrés – Indians, amb el suport del Districte de Sant Andreu.

Fotografia | DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt