El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Moto / DGM

Activat l’avís preventiu per contaminació

Societat

Aquest passat dilluns 23 d’abril la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya ha activat l’avís preventiu d’episodi de contaminació atmosfèrica per partícules PM10 i l’Ajuntament de Barcelona ha activat les mesures preventives pertinents. La previsió per demà dimecres pel que fa a la qualitat de l’aire al voltant de la Meridiana, la Ronda de Dalt al seu pas per Sant Andreu i el Nus de la Trinitat és de ‘dolenta’ (nivell vermell), segons el portal municipal.

 

De fet, a hores d’ara la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPA) detecta nivells alts de partícules en suspensió de menys de 10 micres (PM10). Atesa aquesta situació, l’Ajuntament de Barcelona ha fet un seguit de recomanacions a la ciutadania perquè col·labori en la millora mediambiental i de la qualitat de l’aire i no afegeixi més partícules en suspensió a l’atmosfera.

En aquest sentit, s’aconsella a la ciutadania que eviti desplaçar-se en vehicle privat, que utilitzi el transport públic i faci els trajectes a peu o amb bicicleta per carrers amb poc trànsit. Si no es té cap alternativa, es pot utilitzar un cotxe compartit i, alhora, conduir de manera eficient (arrencar suaument, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques…).

D’altra banda, es recomana als ciutadans que regulin la climatització de les llars, i a les persones que siguin especialment sensibles als efectes de la contaminació atmosfèrica, que traslladin la rutina esportiva al moment del dia en què les concentracions de contaminants són inferiors, com el vespre o la nit.

        Mapa de la qualitat de l’aire a Barcelona

El consistori també ha posat en marxa les actuacions previstes, com regar de forma més intensiva els carrers amb més trànsit, evitar l’ús de bufadors i regar els parcs no asfaltats, així com avisar els responsables de les obres en marxa perquè compleixin el Pla d’ambientalització.

Les partícules en suspensió de menys de 10 micres (PM10) són petites partícules sòlides o líquides que floten en l’aire. Fins a un 40% d’aquestes partícules les generen els motors, els pneumàtics i els frens dels vehicles. La resta prové de la pols de les obres i dels enderrocs i, eventualment, dels núvols de pols sahariana.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt