El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Casa Bloc / Ajuntament de Barcelona

La Casa Bloc, llar de persones amb discapacitat intel·lectual

Societat

D’edifici construït per als obrers als anys de la II República, a llar per a persones refugiades i ara també de persones amb discapacitat intel·lectual. Aquesta és la nova prova pilot que es durà a terme a la Casa Bloc, la qual donarà servei a set persones que cerquen poder dur a terme la transició cap a una vida independent. De fet, es tracta de la primera iniciativa d’aquest tipus que es desenvolupa amb finançament públic

 

L’objectiu del projecte cerca augmentar l’autonomia dels participants amb la implicació de les seves famílies per tal de reforçar el dret a tenir una vida independent. En total seran dos pisos de l’emblemàtic edifici, els quals comptaran amb la supervisió de professionals. En aquest sentit, s’ha de posar de relleu que els seus nous inquilins han participat en el mateix disseny del projecte a través de la Federació Plataforma d’Entitats de Persones amb Discapacitat de les Corts i de la Coordinadora de Persones amb Discapacitat de les Corts.

Els nous veïns de la Casa Bloc tenen un grau reconegut de disminució igual o superior al 33% pel que fa referència a la discapacitat intel·lectual. A més, tots ells estan en els darrers anys d’escolarització o bé amb una assistència regular a Centres Ocupacionals, Centres Especials de Treball o amb feina al mercat ordinari.

A partir d’ara els professionals vetllaran per preparar i formar aquestes persones per fer realitat la seva plena inclusió social i potenciar la seva autonomia per aconseguir que en un futur puguin viure en la seva pròpia llar de forma independent. La formació que rebran buscarà que siguin capaços de planificar i gestionar la seva llar, els seus assumptes administratius i financers, la seva salut i també la utilització dels recursos que ja existeixen a la comunitat.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet l'entrega de les claus aquest dimecres / AJUNTAMENT DE BCN
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet l’entrega de les claus aquest dimecres / AJUNTAMENT DE BCN

A més, no només es treballaran els aspectes més personals, sinó que també es potenciaran les seves relacions socials i es promourà el suport i la col·laboració de les seves famílies. De fet, aquestes són les que tradicionalment han tingut cura de les persones amb discapacitat, qüestió que sovint els ha conduït a l’angoixa de no poder garantir aquesta cura per sempre. Per tant, el projecte suposa l’empoderament i la defensa de la dignitat d’aquestes persones.

L’Ajuntament de Barcelona cedirà els dos pisos i aportarà 88.000 euros anuals per fer possible el projecte. Tot plegat es planteja com un procés d’aprenentatge amb l’objectiu que les persones participants tinguin una primera experiència fora de l’entorn familiar. Mentrestant, però, conviuran amb altres persones amb discapacitat i rebran la formació necessària perquè en un futur visquin en un pis amb suport o sense, motiu pel qual l’estada en els dos pisos de la Casa Bloc s’ha fixat en 18 mesos com a màxim.

Fotografia | L’edifici de la Casa Bloc acollirà set persones amb discapacitat intel·lectual / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt