El diari independent de Sant Andreu de Palomar

48 hores per endinsar-se en el patrimoni arquitectònic local

Societat

Un any més, el festival d’arquitectura 48h Open House tornarà a permetre al veïnat descobrir alguns dels racons més amagats de Sant Andreu de Palomar. Els dies 21 i 22 d’octubre cinc espais de l’antic poble obriran les seves portes perquè, qui vulgui, es pugui endinsar en aquest patrimoni arquitectònic. Les visites seran gratuïtes i les conduiran professionals de l’arquitectura i persones voluntàries (es recomana inscripció prèvia).

Banner Ajuntament 300x250
 

Aquesta 14ª edició del festival pretén excavar les micronarracions que es poden extreure del detall dels edificis. Motiu pel qual, se centrarà la desconstrucció de l’arquitectura per veure els fragments del ric i complex collage arquitectònic que ofereix el territori. Més concretament, els espais que es podran visitar a Sant Andreu de Palomar són: el pis museu-habitatge de la Casa Bloc (Torras i Bages, 101), Can Fontanet (Parellada, 6) i el Centre d’Art Contemporani, l’Espai Vertical i la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats (Sant Adrià, 20).

En paral·lel, al districte també es podrà visitar l’antiga fàbrica de la Mercedes-Benz (Sant Adrià, 65), els habitatges del carrer de Biscaia (Biscaia, 340) i el MUHBA que recentment ha obert les portes a les cases barates del Bon Pastor (Barnola, 22).

Al llarg de les diferents visites, els assistents es podran adonar que no existeix una història única al voltant d’aquests edificis, sinó una xarxa d’orígens, contaminacions, similituds i diferències en l’evolució arquitectònica, inclosa la influència dels avenços tecnològics, l’adaptació climàtica, la política social, els contextos econòmics, els requisits normatius i les noves oportunitats digitals, entre d’altres.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt