El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els Diables del Mercadal Infernal celebren 11 anys amb una festa de foc

Cultura

En comptes d’espelmes i pastís de xocolata, espurnes, carretilles i bèsties. Així celebraran els Diables del Mercadal Infernal el seu 11è aniversari aquest dissabte 21 d’octubre des de les 17. 30 hores fins a la 1 de la matinada a la plaça de Can Fabra. Una festa d’aniversari batejada amb el nom de Mercadal de Foc on, com no podia ser d’una altra manera, també hi haurà colles convidades. Quines hi figuren a la llista? Els Diables d’Horta amb el Drac Jussà, els Diables de Can Baró amb el Mosquit Tigre i les Bruixes i Bruixots de la Trinitat Nova amb el Tripenat i la Bimbia.

Banner Ajuntament 300x250
 

Totes tres colles, conjuntament amb els Diables del Mercadal Infernal i el seu jove Griu, faran vibrar la plaça en una plantada de bèsties inèdita a Sant Andreu de Palomar i un posterior lluïment. A més, els andreuencs més petits que ho desitgin, podran convertir-se durant una estona en un grifó de la colla i cremar amb un dels membres de la colla una carretilla. “La idea és seduir als petits i incorporar noves famílies de Sant Andreu a la colla, ja sigui perquè cremin o perquè se sumin als tabalers”, exposa el membre de la junta dels Diables del Mercadal, Ferran Verdaguer.

Més enllà de la plantada i el lluïment de les bèsties (20h), o la possibilitat de fer de grifó una estona (19.30h), la festa d’aniversari també ha programat la celebració de tota una sèrie de tallers infantils (17.30h), un castell de focs artificials (21h), un sopar popular (22h) un quinto i música des de les 22h fins la 1 de la matinada amb PD Pekadoras i PD Petxina. “L’any passat amb el 10è aniversari i la presentació de la bèstia vam decidir fer una festa, i vist l’èxit que va tenir, enguany hem volgut tornar a repetir amb noves propostes”, emfatitza Verdaguer.

De fet, la intenció dels Diables del Mercadal a partir d’ara és celebrar el seu aniversari cada any per aquestes dates. “En funció de la reacció de la gent i del múscul que tinguem com a colla, farem una cosa o una altra, però el que és segur és que alguna cosa farem“, rebla.

De l’escola a cremar Sant Andreu

Com a tret anecdòtic, cal destacar que els Diables del Mercadal no van néixer ni a la plaça del Mercadal, ni a Sant Andreu de Palomar. “Va ser una idea d’uns pares de 1r de primària de l’Escola Pompeu Fabra [Carrer d’Olesa, 19] que eren molt de Sant Andreu i participaven en la Satànica, però volien muntar una nova colla; ens ho van proposar a unes quantes famílies i aquí estem onze anys després”, recorda Verdaguer.

Si bé la proposta de partida ja va comptar amb el suport d’unes sis famílies, avui dia aglutina gairebé un centenar de diables i tabalers entre membres de l’escola i veïns de Sant Andreu.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt