El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Mercat de Sant Andreu de Palomar el 18 de juliol de 1951. Imatge original- Joan Flaquer. Publicada per Lluïsa Flaquer al grup de Facebook Sant Andreu de Palomar Abans / @resantandreu

El pla de protecció del Casc Antic guanya un premi europeu

Societat

La 3a edició del Premi Europeu d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) ha premiat com a millor plantejament urbanístic el ‘Pla Especial de protecció del poble antic de Sant Andreu de Palomar’, obra de Joan Casadevall. Un pla que fa escasses setmanes va ser aprovat per l’Ajuntament de Barcelona amb l’ànima de salvaguardar el patrimoni històric del Casc Antic.

 

Aquests premis són atorgats pel Col·legui d’Arquitectes de Cataunya (COAC) i l’Agrupació d’Arquitectes per la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA). El lliurament dels guardons s’ha celebrat a la seu del COAC, on els equips d’arquitectes presents han sigut casi bé uns privilegiats. Si bé 200 obres optaven a guanyar els quatre premis, el jurat va seleccionar 18 finalistes en primera instància. Entre aquests, només hi ha hagut quatre guanyadors i dos han aconseguit una menció especial. Casadevall ha sigut un d’ells.

De les quatre categories, ha sigut en la C on el plantejament andreuenc ha rebut el premi. Tal com ha destacat el jurat, aquest es deu a les característiques implícites del projecte, el qual s’ha basat en l’aproximació al poble des de la variant històrica i social, el seu enfocament i la seva sensibilitat davant de les demandes veïnals.

En la categoria A, que premia la “Intervenció en el patrimoni construït”, el jurat ha guardonat el projecte de transformació del Convent de les Bernardas en Tavira (Portugal), de l’arquitecte portuguès Eduardo Souto de Moura. En paral·lel, la categoria B que distingeix les intervencions en “Espais exteriors” ha proclamat guanyador el projecte Parcel·les de Caramoniña, a Santiago de Compostel·la (La Corunya) de Abalo Alonso Arquitectes.

Finalment, en la categoria D, relativa a “Divulgació”, el projecte guanyador ha estat “Versus: Lliçons del patrimoni vernacle a l’arquitectura sostenible” de ESG / Escola Superior Gallaecia i Socis, coordinat per Mariana Correia (Portugal). El jurat internacional del premi ha volgut constatar la gran qualitat del conjunt dels treballs presentats i ha subratllat la precisió i la fidelitat amb les quals les intervencions aborden la recuperació del patrimoni.

Fotografia | El Mercat de Sant Andreu de Palomar el 18 de juliol de 1951. Imatge original- Joan Flaquer. Publicada per Lluïsa Flaquer al grup de Facebook Sant Andreu de Palomar Abans / @resantandreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt