El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament reformarà els carrers i places interiors de la Fabra i Coats

Societat

Primera passa per a la reforma dels carrers i places interiors de la Fabra i Coats. L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat la redacció del projecte que rehabilitarà els vials del recinte i dels seus voltants. Una redacció que executarà l’equip de Miquel Batlle Pagès per 61.117 euros (sense IVA) en els propers mesos. Més concretament, comptaran amb tres mesos per a redactar l’avantprojecte.

 

L’objectiu és que l’espai públic de la Fabra i Coats vertebri d’una manera clara tots els equipaments que s’aglutinen a l’espai fabril. A més, l’equip de tècnics també haurà de definir com han de ser els carrers perimetrals de l’espai i presentar una proposta per a la nova entrada que s’executarà on ara hi ha els mòduls prefabricats de l’Institut Vapor de Fil (el qual començarà el curs vinent ja com a institut escola a les instal·lacions de l’Escola Molí de Finestrelles -antic CEIP Sant Pere Nolasc). En paral·lel, també haurà de contemplar com quedarà l’espai públic un cop s’expropiïn i s’enderroquin algunes de les cases que hi ha al seu voltant.

Segons l’Ajuntament, el nou espai haurà de facilitar la connexió entre els diferents equipaments i haurà de tenir en compte l’edat de tots els seus usuaris. Per aquesta raó, es generaran nous espais de convivència amb ombres que es puguin desmuntar en cas d’organitzar grans esdeveniments.

En aquesta línia, el consistori planteja la possibilitat de crear espais que “reforcin la singularitat del recinte, el seu valor històric i posin en valor els edificis rehabilitats”. Una opció en la qual les tradicionals llambordes d’alguns carrers poden jugar un paper clau, ja que moltes es van eliminar o tapar per facilitar l’accessibilitat. “Seria adient conservar, recuperar o reutilitzar en l’àmbit d’actuació part del paviment de llamborda així com els elements urbans originals (fanals, etc.)”, considera la documentació municipal.

Fotografia | Imatge de la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació // Eva Parey

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt