El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La pujada del preu del lloguer gairebé triplica l’IPC en 10 anys

Economia

Preus desbocats a la cistella de la compra i al rebut del lloguer. Entre el 2014 i el segon trimestre del 2023, el preu dels lloguers ha augmentat el 52% a Sant Andreu de Palomar. Un percentatge que gairebé triplica la pujada de l’IPC en el mateix període, el qual ha estat del 20,1%. De fet, mentre que el preu mitjà dels lloguers andreuencs l’any 2014 va ser de 576,60 euros, el preu mitjà entre el gener i el juny d’aquest 2023 ha estat de 876,42 euros, segons dades de l’Incasòl.

 

Malgrat que la situació a Sant Andreu és greu, cal posar de relleu que no es tracta d’una anomalia i que l’increment fins i tot és moderat en comparació amb altres zones de la ciutat. La raó: a fins a 28 barris de Barcelona la pujada del lloguer realment sí que ha triplicat l’increment de l’IPC, superant increments del 60% en menys d’una dècada. De fet, especialment important ha sigut la pujada a barris populars com La Marina del Prat Vermell i La Bordeta. La Marina del Prat Vermell és el barri on més s’ha encarit el lloguer: un 212% respecte a l’any 2014. En el cas de La Bordeta, els imports s’han duplicat (+123%).

En el cas de Sant Andreu de Palomar i en relació amb el preu del metre quadrat en el mercat de lloguer, aquest s’ha encarit un 46,1% en deu anys. Segons les dades de l’Incasòl, mentre que l’any 2014 aquest tenia un valor de 9,19 euros, enguany ha pujat fins als 13,43 euros.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt