El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Escultura de dona al costat d'una tomba al Cementiri de Sant Andreu / CEMENTIRIS DE BARCELONA SA

El Cementiri obre un espai on inhumar cendres

Societat

El Cementiri de Sant Andreu compta des d’aquest dilluns d’un nou espai on inhumar cendres. Aquesta àrea, ubicada al costat de la capella, ocupa una àrea total de 1.550 metres quadrats i ja està disponible perquè el veïnat que ho desitgi pugui sol·licitar una concessió. Segons l’Ajuntament de Barcelona, el servei “vol donar resposta a la creixent demanda del servei d’incineració, enfront de la tradicional inhumació”. Segons fonts municipals, dels aproximadament 15.000 serveis anuals que fa Cementiris de Barcelona, al voltant del 52% són incineracions.

Banner Ajuntament 300x250
 

L’espai on s’inhumaran les cendres s’ha adequat precisament per oferir aquest servei (abans l’ocupava un bloc de nínxols i tombes tradicionals que es van buidar). Des del consistori assenyalen que l’àmplia zona verda permetrà la vinculació de l’urna cinerària amb els arbres i les plantes. De fet, segons la voluntat de les famílies, es podrà optar per diferents tipologies de sepultura per a inhumació de cendres, com són els columbaris o les tombes cineràries.

La possibilitat de poder inhumar les cendres a Sant Andreu se suma a l’opció que ja oferien els cementiris de Collserola i Montjuïc (aquest darrer també ha ampliat el seu espai). En el cas de la intervenció al cementiri local, els responsables del projecte han volgut potenciar sobretot la relació del nou espai amb el paisatge, propiciar el recolliment i la celebració dels comiats i incrementar la presència del verd.

Per últim, recordar que amb motiu de la festivitat de Tots Sants, Cementiris de Barcelona ampliarà l’horari d’atenció a la ciutadania a les seves oficines. Els dies 4 i 5 de novembre l’horari serà de 8 hores a 14.30 hores, mentre que el dia 1 de novembre l’horari serà de 8.00 hores a 17.30 hores. L’horari d’obertura dels cementiris serà el mateix de sempre, de 8.00 a 18.00 hores. Per tal d’evitar aglomeracions i garantir una visita més recollida, Cementiris de Barcelona recomana a la ciutadania planificar la visita amb antelació, consultant els plànols i el localitzador de difunts disponibles al web de Cementiris de Barcelona.

Fotografia | Escultura de dona al costat d’una tomba al Cementiri de Sant Andreu / CEMENTIRIS DE BARCELONA SA

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt