El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tema

serveis

La Biblioteca de Can Fabra tancarà per obres aquest desembre

Societat

La Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra tancarà entre el 4 i el 17 de desembre per dur a terme diferents obres de millora en el seu interior. La reforma suposarà una renovació tant del disseny interior de l’espai, amb l’adquisició de nou mobiliari, com la reubicació d’una part del mobiliari existent. A més, es preveu fer un nou taulell d’atenció a la planta baixa i un altre a la zona de còmics.

Continua llegint

El Cementiri obre un espai on inhumar cendres

Societat
Escultura de dona al costat d'una tomba al Cementiri de Sant Andreu / CEMENTIRIS DE BARCELONA SA

El Cementiri de Sant Andreu compta des d’aquest dilluns d’un nou espai on inhumar cendres. Aquesta àrea, ubicada al costat de la capella, ocupa una àrea total de 1.550 metres quadrats i ja està disponible perquè el veïnat que ho desitgi pugui sol·licitar una concessió. Segons l’Ajuntament de Barcelona, el servei “vol donar resposta a la creixent demanda del servei d’incineració, enfront de la tradicional inhumació”. Segons fonts municipals, dels aproximadament 15.000 serveis anuals que fa Cementiris de Barcelona, al voltant del 52% són incineracions.

Continua llegint

Les cabines telefòniques, en perill d’extinció

Societat
Cabina telefónica a Torras i Bages / DGM

Tal com han envaït les butxaques, els mòbils també han acabat per arrasar les cabines telefòniques públiques. Anecdòtic resulta trobar algú inserint monedes per fer una trucada des del carrer. De fet, el que sembla un aparell més propi del segle XX, pot tenir els dies comptats a Sant Andreu de Palomar. En total, al nucli urbà només queden 13 a l’aire lliure. Xifra maleïda? Doncs en el cas de les clàssiques cabines amb portes, aquestes fins i tot s’han extingit (només s’ha pogut salvar una a tota Barcelona i està situada al barri de Sant Genís dels Agudells, Horta-Guinardó).

Continua llegint

Vés a dalt