El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’AFA del 30 Passos salva fins al desembre el bicibús

Societat

Pilota endavant. L’AFA de l’Institut Escola 30 Passos de la Sagrera ha aconseguit salvar la celebració del bicibús de Sant Andreu i La Sagrera, com a mínim, fins al desembre. Així es desprèn de la trobada que han tingut dijous els portaveus de l’organització cívica amb els responsables del Districte de Sant Andreu, que dies enrere els van canviar les condicions de la caravana ciclista per anar a classe.

Banner Ajuntament 300x250
 

Cal recordar que el primer bicibús del nou curs escolar es va decidir suspendre després que la Guàrdia Urbana i el nou govern municipal que a Sant Andreu encapçala la regidora Marta Villanueva els imposes unes noves condicions. Entre aquestes, l’obligació de circular només pels carrils bici en comptes de per la calçada. Segons l’organització del bicibús, aquesta mesura era inviable. Al seu parer, un grup tan nombrós de persones (un centenar), sumat al fet que els més petits encara no saben circular en línia recta, podrien posar en risc la integritat dels seus membres com de la resta d’usuaris de la bicicleta al comprimirse en un espai tan petit com un carril bici.

Després de l’anul·lació del primer bicibús i una posterior manifestació en bicicleta, finalment l’associació de famílies s’ha trobat amb els responsables del Districte en una reunió que han qualificat de “cordial”. En tot cas, els membres del bicibús han garantit que se celebrin dos bicibús amb les condicions que ho havien fet en els darrers dos anys i s’han emplaçat a una nova trobada al desembre per valorar com garantir la seguretat del grup ciclista.

Un bicibús és un grup d’infants que es mouen amb bicicleta cap a l’escola acompanyats de persones adultes. De la mateixa manera que un autobús, disposa d’un recorregut definit i uns horaris de pas. En el cas del de Sant Andreu i la Sagrera, aquest comença els divendres a les 8.30 hores a la plaça de la Pomera i ressegueix els carrers Grans de Sant Andreu, Gran de La Sagrera, Garcilaso i Berenguer de Palou fins a arribar a l’Escola 30 Passos.

Fotografia | La Guàrdia Urbana encapçala i protegeix el primer bicibús que es va celebrar a Sant Andreu i la Sagrera l’any 2021 // GUB

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt