El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Subestació elèctrica de Sant Andreu / DGM

Endesa inverteix 1,5 MEUR a renovar la subestació de Sant Andreu

Economia

Endesa ha enllesit la primera fase dels treballs de reforma tecnològica de la subestació de Sant Andreu, ubicada a tocar del Nus de la Trinitat. Tal com ha assegurat la companyia, l’objectiu de la intervenció busca millorar la qualitat i la continuïtat del servei elèctric que ofereix la planta a més de 65.000 clients del districte i d’altres municipis. L’operativa ha consistit en la reforma del 25% de la totalitat del parc de mitja tensió a 11 kV i ha suposat una inversió d’1,5 milions d’euros.

 

Més concretament, l’empresa ha renovat una quarta part de tots els equips de la xarxa d’11 kV de la instal·lació; tant les cabines de maniobres, com el sistemes de protecció i de comunicacions. Unes obres que s’han executat també en caps de setmana i horari nocturn, per tal d’evitar sobrecàrregues. De fet, els operaris han treballat a les instal·lacions durant un any i mig de manera ininterrompuda.

En paral·lel, també s’ha executat la substitució de les proteccions d’un transformador AT/MT existent. Aquest canvi, expliquen, permetria que, en cas que hi hagués algun problema al transformador, les proteccions actuessin i es garantís el servei als veïns sense que succeís cap interrupció. La substitució de les proteccions ha tingut un cost addicional de 120.000 euros.

Parc de cabines de mitjana tensió a 11 kV // ENDESA

Els equips que s’han instal·lat compten amb tecnologia d’última generació i nombrosos avantatges respecte als anteriors. Un fet que es tradueix no només en més seguretat, sinó que també facilita la configuració de les maniobres que s’hagin de dur a terme a la subestació, destaquen des d’Endesa. A més, fonts de la companyia també posen de relleu el fet que el sistema de control i la protecció del parc de mitjana tensió de la subestació està integrat i telecomandat de forma permanent. Una qüestió que garanteix poder-se anticipar a alimentar els clients de forma alternativa si es produeix cap problema a la planta, sintetitzen.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt