El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Suprem ratifica presó pel bomber que gravava companyes despullades

Societat

El Tribunal Suprem ha ratificat la condemna de dos anys de presó al bomber del Parc de Sant Andreu que va gravar amb una càmera oculta a diverses companyes al seu vestidor, segons ha avançat eldiario.es. La ratificació judicial ha arribat tot just després que l’acusat presentés un darrer recurs, que finalment no s’ha admès. En paral·lel, els jutges també han desestimat la petició de les víctimes i l’Ajuntament, que demanaven la seva inhabilitació per exercir un càrrec públic durant els anys de condemna.

 

Amb aquesta darrera resolució ja són tres tribunals els que donen validesa als fets que van succeir al Parc de Bombers de Sant Andreu. Mitjançant l’ajut d’un velcro que subjectava una càmera oculta sota l’aigüera, el condemnat va gravar diverses companyes despullades des del juliol de 2015. En total van ser 13 vídeos on apareixien fins a tres víctimes diferents.

Va ser gràcies a la casualitat que una de les funcionaries va trobar el dispositiu i, de seguida que es van adonar què hi feia allà, molts van pensar en la mateixa persona com a sospitosa. Només hores després, ell es delataria amb un missatge a una de les companyes enregistrades: “Soc el puto porc fill de puta de la càmera”. De fet, en un dels vídeos se’l veia a ell mateix instal·lant el dispositiu al vestidor.

Mentre que la primera condemna del jutjat penal número 19 de Barcelona es va establir en quatre mesos i mig de presó i suspensió d’ocupació temporal, no seria fins que l’Audiència Provincial recepcionés els primers recursos que es va establir una pena de dos anys de presó i una ordre d’allunyament que evitava que tornessin a treballar plegats. Això sí, ara el condemnat sí podia seguir exercint la professió.

Els bombers de Sant Andreu, en una acció de suport a les víctimes // ARXIU

Ha canviat alguna cosa la situació laboral del funcionari després de la ratificació del Suprem? No pas. Segons la sala, per un assumpte formal i de tempos legals, no es pot inhabilitar l’acusat de la seva funció pública. De fet, ara només l’Ajuntament de Barcelona és l’únic que podria dictaminar el seu futur. Institució que, val a dir, el té apartat de les seves funcions des que es va destapar el cas l’any 2016. Tot quedarà en mans de les conclusions de l’expedient disciplinari, ja que tampoc entrarà a la presó en no superar els dos anys de condemna.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt