El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Incrementen a dos anys de presó la pena contra el bomber ‘voyeur’

Societat

L’Audiència de Barcelona ha incrementat de quatre mesos a dos anys la pena de presó pel funcionari ‘voyeur’ del Parc de Bombers de Sant Andreu que va posar càmeres ocultes en el vestuari de dones per gravar-les despullades. Si bé el jutjat penal número 19 de Barcelona el va condemnar a quatre mesos i mig de presó per un delicte contra la intimitat, finalment la secció 6 de l’Audiència de Barcelona ha elevat la condemna a dos anys i una ordre d’allunyament, després del recurs interposat per les afectades i al qual es va adherir la Fiscalia.

Banner Ajuntament 300x250
 

A parer del tribunal, l’acusat no només va cometre un únic delicte contra la intimitat, sinó tres; tants com dones va gravar. Els fets es remunten entre el juliol i el setembre de 2015, quan el condemnat va instal·lar una microcàmera sota el rentamans del vestuari de dones. L’aparell va ser trobat per una de les bomberes i a la targeta de memòria va constatar com hi havia tretze vídeos on es veia a les tres denunciants nues o seminues. Entre aquestes gravacions, l’acusat sortia fins a tres vegades col·locant bé la càmera.

Segons el col·lectiu ‘Bomberes per la dignitat de la dona’, la nova sentència “dignifica a les bomberes i corregeix al Jutge anterior per haver-nos acusat ‘d’obstruccionistes’ i ens dóna la raó en la nostra queixa per l’evident falta de sensibilitat envers les víctimes”. Tot i això, també insisteixen en la necessitat d’inhabilitar al condemnat.

Fotografia | Torn B del Parc de Bombers de Sant Andreu // Bomberes per la dignitat de la dona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt