El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cultura declararà la Capella dels Segadors Bé d’Interès Nacional

Cultura

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha iniciat aquest octubre l’expedient per declarar definitivament la Capella del Sant Crist dels Segadors Bé Cultural d’Interès Nacional. En concret, l’edifici quedarà protegit per la seva singularitat històrica, en ser el punt de trobada dels pagesos d’arreu de Catalunya que lliurarien la Guerra dels Segadors l’any 1640.

 

La tramitació del departament que dirigeix la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, posa punt final al bloqueig burocràtic que patia l’edifici. Sense la declaració, l’Arquebisbat de Barcelona com a propietari de l’immoble no podia demanar cap mena de subvenció per a la seva consolidació. Un fet que amb la declaració es resoldrà i que, a més, servirà per protegir encara més l’edifici. Si bé fins fa uns mesos la reclamació era reconèixer la capella com a Bé Cultural d’Interès Local (a escala barcelonina), el nou reconeixement passa a ser d’àmbit nacional.

Segons ha reconegut al darrer Ple de Sant Andreu la regidora del Districte, Lucía Martín, l’immoble no havia pogut ser inclòs al catàleg de patrimoni arquitectònic de l’Ajuntament, en tant que “només valora elements arquitectònics i no immaterials o històrics”. Un problema que amb la tramitació del Departament de Cultura es resoldrà, però que la mateixa Martín ha considerat que arriba tard: “Hi ha hagut una claríssima deixadesa de funcions per part de la Generalitat”.

Corpus de Sang
Escena del Corpus de Sang / Antoni Estruch

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt