El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament replantarà els arbres talats a Recesvint

Societat

Després de la tala de tots els arbres del carrer de Cerdà per executar una obra d’habitatges alt-standing, aquest dimarts el veïnat de Sant Andreu s’ha tornat a sobresaltar amb el soroll de les motoserres. El motiu: la tala de cinc exemplars del carrer de Recesvint, a càrrec de la brigada de Parcs i Jardins. Tot i que l’alarma social ha relacionat immediatament la tala amb la recollida de residus porta a porta, fonts municipals ho han desmentit a L’Exprés de Sant Andreu.

 

Des de l’Ajuntament de Barcelona asseguren que aquest dimarts la brigada s’ha desplaçat fins a aquest punt del Casc Antic per fer una poda de l’arbrat, amb l’objectiu de “facilitar el pas dels vehicles” de recollida d’escombraries. De fet, les mateixes fonts asseguren que aquestes podes són habituals a la ciutat per facilitar la circulació dels vehicles pesants, com ara els autobusos. En aquest cas, va ser la comissió de seguiment del porta a porta la que va suggerir fer una poda a l’arbrat per aconseguir que els camions fessin menys maniobres i, conseqüentment, menys soroll.

Aleshores, per què han talat els cinc exemplars si només els havien de podar? Un cop els membres de la brigada de Parcs i Jardins han començat a treballar, s’han adonat que els exemplars “no estaven en bon estat“, motiu pel qual s’ha procedit a la seva tala. Una actuació, però, que no quedarà aquí, ja que des del consistori confirmen que “en les pròximes setmanes es programarà la retirada de la soca” i es replantaran els arbres entre finals de gener i febrer”, inclosos els dos escocells que fins ara estaven buits.

Fotografia | @girbau69

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt