El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Ordre d’aturar tota activitat econòmica no essencial per frenar el COVID-19

Economia

El president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que a partir de dilluns quedarà restringida tota activitat econòmica i només funcionaran els serveis essencials. La mesura l’ha avançat aquesta tarda i ha assegurat que serà aprovada en el Consell de Ministres extraordinari de demà divendres. Està previst que l’aturada s’allargui fins al 9 d’abril, com a mínim, i serà retribuïda per als treballadors.

 

“Els treballadors rebran el seu salari amb normalitat i quan acabi recuperaran les hores no prestades de manera paulatina i espaiada en el temps. Això ens permetrà descongestionar les UCIs als hospitals”, ha explicat. “La idea que hem proposat de permís és anticipar aquestes jornades festives en lloc de tancar; que aquells treballadors de serveis no essencials puguin beneficiar-se d’aquest permís que després hauran de recuperar. Ho fem ara perquè estem a les portes de la Setmana Santa i podem tallar de manera més agressiva els contactes i, per tant, els ingressos hospitalaris i la pressió sobre les UCI”, ha afegit.

En detall, Sánchez ha exemplificat que “un treballador que està en una obra, a partir del 30 de març no treballarà; però un infermer, lògicament, el 30 de març continuarà treballant”. Fins ara el president socialista s’havia negat a paralitzar per complet l’activitat econòmica, ja que al seu parer Espanya havia pres les mesures més “dràstiques” dels països de l’entorn. Si més no, ara ha considerat que calia prendre aquesta decisió, “tan contundent i tan dura”, per la proximitat de la Setmana Santa.

En reduir la mobilitat per les dates festives, des de Moncloa creuen que es podrà frenar “de forma més acusada” l’impacte de la malaltia. L’enduriment del confinament pretén, per tant, reduir el nombre de contagis i evitar el col·lapse total del sistema sanitari. En el cas de Sant Andreu de Palomar, aquest dissabte ja s’han registrat 157 casos positius en el que va de crisi.

Fotografia | Pool Moncloa / Borja Puig de la Bellacasa

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt