El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els Reis d’Orient apareixeran de forma “espectacular”

Cultura

A menys de 24 hores perquè els Reis d’Orient arribin a la plaça de l’Estació (17:30 hores), des de la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar, Ignasi Lluís Prats, ja ha avançat a L’Exprés de Sant Andreu que la comitiva reial farà una aparició “espectacular”. De fet, s’espera que aquest esdeveniment sigui encara més sorprenent que el de l’any passat, quan Ses Majestats primer es van presentar als andreuencs al sostre de la Clínica Sant Jordi i al cap d’un segon van aparèixer màgicament sobre l’escenari ubicat davant de l’estació.

 

En la mateixa línia que els darrers anys, l’espai de l’estació estarà amenitzat perquè l’espera sigui d’allò més divertida. Un cop arribin els Reis d’Orient, aquests aniran recollint cartes a peu fins a arribar a la plaça d’Orfila (on també hi haurà animació en directe). Un cop arribats a l’Ajuntament després de saludar a tothom des de la passarel·la, les autoritats polítiques donaran la benvinguda a Ses Majestats al balcó, perquè instants després ells mateixos s’adrecin als veïns i les veïnes.

Ja repartides les bones voluntats i amb el pa, la sal i la clau de totes les cases a les seves mans, els Reis s’encotxaran a les seves respectives carrosses i enfilaran el carrer de Torras i Bages fins al carrer de Palomar i enllaçaran el carrer Gran de Sant Andreu (posteriorment, Gran de la Sagrera), fins a la plaça de Masadas, on s’acomiadaran del públic, novament de forma “espectacular”, per començar a fer la seva feina: repartir regals i il·lusions.

Tal com assenyala Prats, enguany s’ha decidit apostar pel mateix model de Cavalcada dels darrers dos anys i el qual ha dotat de major espectacularitat al seguici. Novament es comptarà amb un patge anunciador, grups de dansaires amb coreografies dissenyades amb relació a cada Rei i la presència de tot un conglomerat d’entitats (enguany una més), entre les quals destaquen L’Eix Comercial de Sant Andreu i Sagrera Activa Associació de Comerciants (SAAC).

Pel que fa als caramels, es tornaran a repartir 1.400 quilos, la majoria dels quals aniran carregats a les carrosses i seran repartits pels corresponents patges. Si bé alguns veïns en els darrers anys s’han queixat que la quantitat de caramels que es reparteixen els sembla baixa, des de la Comissió de Festes també han recordat que “la Cavalcada de Reis no és la Festa de Sant Medir” i que “no s’ha de tenir l’esperança de tornar a casa amb una bossa plena de quilos i quilos de caramels”.

“Els patges reparteixen caramels amb les persones que porten la carta i bons desitjos, no vénen a repartir tones de caramels com si fossin pastissers”, assenyala Prats, qui subratlla la idea que “els caramels són signe d’agraïment, no són per omplir bosses”.

Moment final de la cavalcada de Reis 2019 / DGM

Per últim, assenyalar que la gestió integral de la Cavalcada de Sant Andreu i La Sagrera anirà a càrrec de l’empresa de Rubí, L’Espectacleria SL, la qual ja va organitzar el seguici de fa dos anys. Si bé aquell esdeveniment va estar carregat de descoordinacions amb la resta d’entitats que vetllen per una cavalcada de qualitat, enguany l’empresa ha tornat a guanyar el concurs públic organitzat pel Districte de Sant Andreu. A diferència d’aleshores, però, des de la Comissió de Festes de Sant Andreu avancen que les reunions i trobades han sigut molt més fructíferes. En total, l’empresa ingressarà 57.692,49 € amb IVA per gestionar un dels esdeveniments més importants de l’any.

1 Comentari

  1. Referente a la noticia de la mujer atropellada el dia 1 de enero les hago notar que la foto no es correcta. Es muy antigua i corresponde al paso peatones frente al numero 436 de meridiana. El accidente sucedio frente el 458 y fue en un PASO CEBRA con señalizacion vertical. Esto agrava la culpa del conductor

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt