El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Dos andreuencs s’emporten els premis Paraules a Icària

Cultura

Tot i celebrar-se a Sant Martí, l’onzena edició del certamen Paraules a Icària ha tingut un irrefutable segell andreuenc. Mentre que en la categoria de narrativa el premi ha recaigut en mans de Jordi Vilagut per l’obra ‘La Presó’, en el cas de la poesia l’afortunada ha sigut Glòria Calafell, per ‘Jardí (i més espais)’.

 

El públic que ha omplert a vessar la sala d’actes de l’Ajuntament de Sant Martí ha sigut testimoni d’un dels certàmens culturals que, any rere any, es consolida al districte veí. Amb la col·laboració d’Edicions Saragossa, l’esdeveniment anualment cerca promoure la creació literària i fomentar el plaer de la lectura. Uns objectius que en el cas de l’edició d’aquest 2019, complien les obres de tots dos andreuencs.

En el cas de Jordi Vilagut, periodista des de fa més de 30 anys, el jurat ha destacat la forta càrrega històrica de ‘La Presó’, novel·la arrelada a la serra de Busa (Solsonès). L’acció de la seva obra gira al voltant de la Guerra del Francès des de la perspectiva d’un jove que es veu arrossegat pels esdeveniments fins al punt que acaba tenint-hi un paper rellevant de manera espontània.

Pel que fa a Glòria Calafell, filòloga i professora de secundària, aquesta ha fet del poemari ‘Jardí (i més espais)’ tota una reflexió sobre l’evolució d’un jo poètic a través de diversos espais. El seu és un llibre introspectiu en què l’entorn té una subjectivitat en què la paraula, la música i el color s’uneixen.

Més enllà de la dotació econòmica del premi (2.000 euros) i el guardó que reprodueix l’escultura Paraules a Icària de l’artista Sònia Benítez, en el cas de Vilagut l’editorial Saragossa li reproduirà 500 exemplars de forma gratuïta, mentre que en el cas de l’obra de Calafell en farà 300 exemplars. Tot un premi en espècies de cara a la propera Diada de Sant Jordi.

Fotografia | Districte de Sant Martí

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt