El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El concurs ‘Breus Sant Andreu’ busca consolidar-se entre els autors novells

Cultura

Després de la bona acollida de la primera edició del concurs ‘Breus Sant Andreu’, les entitats locals de teatre han començat a organitzar una segona edició de consolidació i creixement. De fet, ja han anunciat que els escriptors poden començar a redactar els primers textos inèdits, perquè només els queda aproximadament un mes per presentar-les: de l’11 al 21 de març (ambdós inclosos).

Banner Ajuntament 300x250
 

Tal com ha explicat l’organització en un comunicat, el concurs de dramatúrgia vol continuar amb l’aposta que l’any passat va sumar 40 textosi més de 300 espectadors en les representacions de les obres guanyadores. “L’objectiu és fomentar la creació escènica entre dramaturgs novells mitjançant un concurs d’obres de teatre breus”, recorden.

Entre totes les propostes que enguany es presentin, el jurat escollirà quatre textos que, després de ser dramàticament adaptats, es representaran a la fresca els dies 17, 18 i 19 de juliol a la Fabra i Coats. Les úniques condicions per als autors és que la peça que escriguin sigui en català, inèdita i que no superi els 15 minuts.

Qui portarà a escena les obres escollides? Les mateixes entitats que l’any passat ja van col·laborar amb el concurs. És a dir, Sant Pacià Teatre, el Grup Teatral Antifaz, Clip Teatres i Forat Sense Fons. De fet, les companyies podran començar a treballar els textos a partir del maig, ja que serà quan es conegui el veredicte. Un cop representades les obres, els autors guanyadors s’emportaran un 10% de la recaptació dels tres dies de funcions.

Representació de l’obra ’14:56′ d’Andreu Caritg per part de Clip Teatres // Breus Sant Andreu

Des de Breus Sant Andreu recorden que el concurs busca ser “una proposta transversal” pel fet que “té en compte tot el procés de creació: des de la creació del text fins a la posada en escena de l’obra davant del públic”. “L’objectiu és donar una oportunitat als dramaturgs novells perquè puguin veure representat el seu treball, fer xarxa entre els diferents grups teatrals del barri i oferir una proposta fora dels circuits oficials al públic”, sintetitzen.

Fotografia | Representació de l’obra ‘Una proposta indecent’ de Robert Rodríguez per part del Grup Teatral Antifaz // BREUS SANT ANDREU

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt