El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cambra: “El nostre Jesucrist podria ser de Sant Andreu”

Cultura

Tret de sortida a la temporada teatral de tardor. Aquest divendres La Lírica de Sant Andreu ha estrenat al Casal Catòlic ‘Jesucrist Superstar’. Si bé pot semblar mentida, aquesta ha sigut la primera vegada que el famós musical s’ha representat de forma oficial en català, ja que fins ara la companyia ha sigut l’única que s’ha encarregat de contactar amb l’oficina del seu creador, Time Rice. L’objectiu: aconseguir els drets per fer la traducció de la peça.

 

Per la seva banda, la directora de l’adaptació de ‘Jesucrist Superstar’, Myrna Cambra, no té cap complex en assenyalar que aquest és el seu primer musical (tot i que no la seva primera obra de teatre). Un fet que si bé en principi podria represnetar un handicap, no és més que el tancament d’un cercle vital. Segons ha confessat a L’Exprés de Sant Andreu, “com que vaig néixer als setanta amb el ‘boom’ de Jesucrist Superstar; de seguida aquesta música va passar a formar part dels meus primers records; pel que ara amb l’estrena tanco una etapa a la qual tenia moltes ganes”.

Tot i això, no s’ha d’obviar que l’obra ha representat tot un repte per Cambra, ja que ella mateixa ha sigut l’encarregada de traduir vers per vers tot el guió. “Quan un musical te’l saps perfectament de memòria, saps en tot moment què està dient; potser amb una altra obra no m’hauria atrevit, però aquesta la tenia molt apamada“, revela. Sona bé en català? Sona molt bé.

Cal posar de relleu que la versió que podran gaudir els espectadors continuarà fent servir el mateix “vocabulari planer i de carrer” que va fer servir el seu autor original. El que canviarà, però, serà la posada en escena que ha escollit la directora. Si bé la peça de Time Rice estava contextualitzada en el moviment hippie dels setanta, Cambra ha traslladat a Jesucrist fins al segle XXI.

Jesucrist Superstar, el musical de La Lírica de Sant Andreu / DGM

“Hem decidit fer servir una estètica completament urbana, actual i occidental; pel que la història la podríem situar tant al 2018 com al 2005″, avança. Una decisió que justifica pel fet que “a nosaltres els setanta ja ens queden molt lluny i l’havíem de traslladar als nostres temps”. “De fet, el nostre Jesucrist podria ser de Sant Andreu, de Santa Coloma o de Zamora”, afegeix.

Per últim, destacar que a data de tancar aquest article, l’espectacle està gairebé a punt de penjar el cartell de ‘sold out’ a la taquilla del Casal Catòlic. Les funcions que ha previst dur a terme La Lírica de Sant Andreu estan programades per aquest cap de setmana i pel vinent. O dit d’una altra manera, per aquest dissabte (21 h) i diumenge (18 h), i pel divendres (21 h), dissabte (21 h) i diumenge (18 h) de la setmana següent.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt