El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Denuncien la construcció d’un nou mur al Mestre Gibert

Societat

Aquest divendres a la tarda un centenar de persones s’han manifestat per la rambla de Fabra i Puig amb l’objectiu de denunciar la situació que travessa l’escola Mestre Gibert. Segons ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, la darrera notícia que els ha arribat a les famílies és la intenció del Consorci d’Educació de Barcelona de construir d’un mur que protegeixi als menors dels despreniments d’una façana privada. Tal com assenyala la presidenta de l’AFA del Mestre Gibert, Noemí Royes, “ens han comunicat que l’obra es durà a terme aquesta mateixa setmana vinent, però ningú ens ho ha notificat formalment”.

 

Davant la manca d’espai que pateixen des de fa anys els alumnes de l’escola, l’AFA ha posat un ultimàtum al Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) i ha accelerat les seves protestes. Si bé fa una escassa setmana ja van tallar el carrer d’Irlanda, aquest cop ha sigut la confluència de Fabra i Puig amb Concepció Arenal l’escenari de les seves protestes. A parer de Royes, el nou mur “no l’ha demanat ningú” i a sobre “ens robarà més metres de l’actual pati”.

La informació que controlen les famílies apunta al fet que el CEB vol aixecar la protecció amb dos metres de separació respecte al mur antic, fet que en paral·lel suposarà la supressió de la porta pel carrer Vallès. Per on entraran els 150 alumnes d’infantil i les seves respectives famílies? Per una nova porta d’un metre i mig que el Consorci perforarà a la façana. Aquesta informació, però, encara no ha sigut confirmada des de l’ens educatiu.

Per tal d’evitar la seva construcció, les famílies també és plantegen bloquejar l’accés a l’escola el proper dilluns. Tal com denuncien, “el que hauria d’haver-hi és una ordre municipal que exigís al propietari tenir el solar en condicions“. “Què passa, que com el privat no fa el manteniment ara hem de pagar amb diners públics una solució innecessària que treu encara més espai a l’escola?”, qüestiona la representant de les famílies. Al cap i a la fi, des de fa anys l’Ajuntament assegura negociar amb el propietari per adquirir el solar i així ampliar l’escola. L’acord, però, mai ha arribat.

Les famílies han penjat una pancarta a la façana de l’escola / CEDIDA

Per ara, l’AFA del Mestre Gibert ja ha contractat a un arquitecte perquè els elabori un estudi alternatiu que doni possibles solucions a l’afectació del mur. De fet, segons ha pogut comprovar només a primer cop de vista l’expert, “existeixen múltiples solucions més adients per a garantir la seguretat dels infants”, ha avançat Royes.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt