El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Obres al carrer de Guardiola i Feliu / DGM

L’atur a Sant Andreu cau un 40% en quatre anys

Economia

El nombre de persones aturades a Sant Andreu de Palomar ha arribat al seu punt més baix des del 2013. Si bé el mes de juny d’aquell curs a Sant Andreu hi havia 4.126 persones parades (11% de la població activa), en el darrer mes de juny les persones que buscaven feina eren 2.717 (el 7,5%). Per tant, el nombre de parats ha baixat un 40% respecte a aquell mes de març, segons les dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Banner Ajuntament 300x250
 

Si s’analitzen les dades més concretament, és fàcil adonar-se’n que la inserció laboral l’ha predominat el gènere masculí. Si bé en el mes de juny de 2013 hi havia 2.000 homes i 2.126 dones aturades, les darreres dades d’enguany assenyalen que hi ha 1.101 desempleats homes (- 45%) i 1.617 desempleades dones (- 34%). Fins a onze punts de diferència entre els uns i les altres respecte a la seva contractació.

En el cas de la durada de l’atur, si bé en el mateix període de 2013 eren 1.916 les persones que portaven més d’un any en la recerca d’un contracte sense èxit, ara en són 1.212 els parats que fa més d’un any que no treballen. Per tant, la xifra  s’ha reduït un 37%. Cal destacar, però, que Sant Andreu de Palomar és el territori on més es concentren aquest tipus de desempleats, seguit del Raval (1.197), el Poble-sec (815) i la Nova Esquerra de l’Eixample (807).

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt