El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Una dona encén una espelma davant la font de Canaletes / DGM

Sant Andreu se solidaritza amb les víctimes de l’atemptat

Societat

El Districte de Sant Andreu ha emès aquest dimarts un comunicat en el qual se solidaritza amb les víctimes de l’atemptat i els seus familiars i amics. En l’escrit, la institució acompanya als veïns i veïnes “en el seu dol, tristesa i commoció”. Alhora, agraeix “a tots els serveis públics, municipals i d’altres administracions, el seu compromís i la immensa feina que han fet aquests dies i que segueixen fent”.

 

Des del Districte també han recordat que a l’Ajuntament de Barcelona hi ha disposició dels veïns i veïnes els llibres de condolences fins al divendres vinent. A més, per aquelles persones que no es puguin apropar fins a la plaça de Sant Jaume, el consistori també ha posat en funcionament un llibre de condolences digital. Si bé fins ara s’han apropat 12.000 persones físicament al Saló de Cent, al llibre electrònic han signat 24.000 persones fins a les 14 hores d’aquest dimarts.

Simultàniament, l’Ajuntament de Sant Andreu ha convidat a tots els veïns i veïnes “a la gran manifestació ciutadana per mostrar el rebuig als atemptats, i a favor de la pau, l’amor i la solidaritat”. La marxa tindrà lloc al passeig de Gràcia a les 18 hores del dissabte vinent i la capçalera durà el lema ‘No tinc por‘.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en roda de premsa / DGM
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en roda de premsa / DGM

Tal com ha expressat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “el missatge l’ha posat la ciutadania”. La manifestació està convocada per l’Ajuntament i la Generalitat, amb l’objectiu de “deixar sense arguments, ni espai i sense aire als bàrbars”, ha assenyalat Colau. Per la seva banda, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha assegurat que la intenció dels terroristes és generar “por del veí, del diferent”. Si més no, Puigdemont ha constatat que amb el que s’han trobat és “tot el contrari”. “No pensem renunciar a aquesta forma de construir país”, ha reafirmat en roda de premsa.

Cal destacar que el passat divendres desenes de veïns i veïnes de Sant Andreu ja es van dirigir a la plaça d’Orfila per retre un minut de silenci en rebuig de l’atemptat i per acompanyar familiars i víctimes.

Fotografia | Una dona encén una espelma davant la font de Canaletes / DGM

 

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt