El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Villanueva avança que l’Ajuntament llogarà l’estació a Adif

Economia

L’antiga estació, més a prop de reobrir. La regidora del Districte de Sant Andreu, Marta Villanueva, ha assegurat en el darrer consell plenari local que l’Ajuntament està negociant amb Adif el lloguer de l’edifici. Segons ha informat, l’acord s’està acabant de tramitar i suposarà que l’immoble pugui passar a servir a les entitats del barri en els propers mesos. Malgrat tot, encara està per decidir quin ús tindrà al final aquest nou equipament.

 

El lloguer suposarà deixar enrere la suposada cessió gratuïta que havia de fer Adif a l’Ajuntament tan bon punt l’edifici deixés de prestar servei ferroviari. Des d’aleshores, cap executiu municipal ha sabut concretar per què Adif no els hi cedia l’edifici, mentre que aquest s’ha degradat de forma continuada. El que no ha transcendit, però, és la quantitat econòmica que el consistori haurà d’abonar a l’administrador d’infraestructures ferroviàries.

Per evitar intrusions o atacs vandàlics que malmetin encara més aquest element patrimonial, Villanueva també ha assenyalat que el districte ja disposa “d’autorització d’ús” per executar determinades mesures de protecció, com ara la instal·lació d’una alarma o contractar la neteja de l’interior.

Per últim, la regidora també ha avançat que les negociacions entre Districte i Arquebisbat “avancen” per desenvolupar les obres de consolidació de la Capella dels Segadors “en un futur proper”.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt