El diari independent de Sant Andreu de Palomar

concert-festa-major-3-sant-andreu-agenda

El Gremi de Discoteques estudia expandir-se per Sant Andreu

Economia

Prop de 200 locals d’oci nocturn menys que els darrers anys i més d’una dècada sense concedir cap llicència nova. Aquest és l’estat en què es troba la nit barcelonina. Una situació que el Gremi de Discoteques vol començar a revertir mitjançant un model d’expansió. Tal com ha declarat a Betevé el vicesecretari general del Gremi, Ramón Mas, “no és normal” que Sant Andreu no tingui cap local d’aquestes característiques. Davant d’aquesta circumstància, el sector ja ha començat a estudiar la viabilitat d’obrir nous locals al territori.

Banner Ajuntament 300x250
 

“Als anys 70 i 80 hi havia discoteques a tota la ciutat; hi ha d’haver un model de no concentració, un model d’equilibri”, ha emfatitzat el representant del sector, en referència a la centrifugació de l’oferta d’oci nocturn. “Nou Barris no té cap discoteca, Sant Andreu no té cap discoteca i Horta, una de sola. Estem parlant de tres districtes on viuen més de 600.000 persones, això no és normal”, ha recalcat.

A parer del gremi, la ciutat ha de replantejar-se l’actual situació de concentració de locals en zones com Tuset, el polígon del Poblenou o la façana marítima. Una redistribució que, consideren, s’ha de facilitar mitjançant la flexibilització dels plans d’usos per poder obrir locals d’aquestes característiques en altres barris: “S’ha de fer de forma consensuada, planificada, equilibrada i molt estudiada juntament amb les administracions, però cal fer alguna cosa“, ha recalcat al mateix mitjà de comunicació.

Segons el Gremi, no només Barcelona ha perdut oferta d’oci nocturn: els municipis veïns també. Tot plegat, quan calculen que només a la capital catalana hi viuen 450.000 joves, 900.000 turistes de forma mensual i uns quants milers d’estudiants d’Erasmus més.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt