El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Pluja de caramels en uns Tres Tombs d’aniversari

Cultura

Tres Tombs massius. Sant Andreu de Palomar ha tornat a omplir els carrers i places per celebrar la 96a edició dels Tres Tombs, sota l’organització de la ja centenària Societat per la Festa de Sant Antoni Abat de Sant Andreu de Palomar. Un aniversari que ha pogut celebrar amb un major nombre de peces al seguici (fins a 25) i amb la participació singular d’una carrossa fúnebre cedida pel Cementiri de Montjuïc.

 

L’acte ha començat amb una concentració al recinte de la Fabra i Coats, i tot seguit, cap a les 11.45 hores, s’ha iniciat el recorregut que ha passat pels carrers Sant Adrià i Segre, pel passeig de Torres i Bages on ha enfilat el carrer Virgili fins a arribar a la rambla de l’Onze de Setembre i el passeig de Fabra i Puig. Cal posar de relleu que l’esdeveniment ha patit una demora en el seu inici com a conseqüència del retard en l’arribada de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

La benedicció dels carruatges i dels animals de companyia s’ha fet al pas de la desfilada per davant de l’Església de Sant Andreu de Palomar, on han fet el primer tomb i, posteriorment, els altres dos tombs els han fet a la rambla de Fabra i Puig (entre el carrer Gran de Sant Andreu i Concepció Arenal). Entre els participants, enguany els Tres Tombs han comptat amb la secció muntada de la Guàrdia Urbana, una banda de música, cavalls, genets, amazones i tota mena de carruatges: calesses, berlines, tartanes, faetons, breaks, el Carro de Carrera o carros de traginer, entre d’altres.

Sant Antoni Abad ha tornat a encapçalar el seguici en el seu honor // Josbel A. Tinoco – Ajuntament de BCN

En paral·lel i per tercer any consecutiu, s’ha realitzat una trobada d’Urban Sketchers Barcelona, que han dibuixat la preparació de la festa dins el recinte de la Fabra i Coats. Un acte que s’ha sumat als que organitzarà al llarg de l’any la Societat per la Festa de Sant Antoni Abat de Sant Andreu de Palomar pel seu centenari. La majoria dels quals, a Can Fontanet, l’espai de la Fabra i Coats que actualment acull el Centre d’Interpretació dels Tres Tombs de Sant Andreu.

Per últim, destacar que els Tres Tombs de Sant Andreu han comptat amb la presència d’autoritats com la de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, la regidora de Sant Andreu, Marta Villanueva, i diversos membres del Govern local i de formacions de l’oposició.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt