El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Sareb destinarà a lloguer social 26 pisos ubicats a Sant Andreu

Economia

La renovació del conveni entre l’Ajuntament i la Sareb permetrà destinar fins a 26 pisos ubicats al districte de Sant Andreu per fer lloguer social. Així ho ha comunicat el consistori, després que la primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament, Laia Bonet, i el director d’Habitatge Social i Assequible de la Sareb, Pau Pérez de Acha, hagin signat un acord que renova i amplia el nombre d’habitatges del ‘banc dolent’ per destinar-los a famílies vulnerables. Dels 143 que ja va cedir la Sareb l’any 2014, ara seran 23 més a tota la ciutat, amb possibilitat d’arribar als 200 els propers anys. La xifra, però, dista del total d’actius que assegura tenir la Sareb a la seva plana web: només a Barcelona 756 immobles.

 

Els 23 habitatges que s’incorporen han estat objecte d’estudi per part dels serveis tècnics i socials de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) per tal d’avaluar si compleixen les condicions adequades d’habitabilitat i d’ocupació. En cas que sigui necessària una inversió per posar a punt els habitatges, les dues parts l’assumiran a parts iguals. En paral·lel, si els pisos ja es troben ocupats per famílies vulnerables, l’Ajuntament començarà els tràmits per regularitzar un contracte de lloguer.

El nou conveni tindrà una durada de quatre anys i es podrà renovar anualment fins a un màxim de quatre anys més. Passat aquest termini, el pacte entre les dues parts estableix que els habitatges retornaran a mans de la Sareb, entitat que subrogarà els contractes de lloguer vigents. En qualsevol cas, el conveni reserva per a l’Ajuntament de Barcelona el dret preferent de compra dels habitatges cedits durant la vigència del conveni.

Bonet i Pérez de Acha renoven el conveni // ajuntament de bcn

Aquest programa té com a objectiu dotar d’un sostre digne a les famílies més vulnerables. Segons les dades de l’Ajuntament de Barcelona que ha avançat ‘El matí de Catalunya Ràdio’, entre gener i juny les peticions d’ajuda de famílies del districte que no tenen suficients recursos per aconseguir una alimentació bàsica ha crescut fins a les 1.595 sol·licituds, malgrat que s’espera que a finals d’any aquestes s’incrementin fins a les 3.190. De fet, Sant Andreu és el tercer districte de la ciutat on més nuclis familiars no ingressen suficients diners per a poder costejar-se els àpats.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt