El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament flexibilitza la normativa per obrir nous negocis al carrer Gran

Economia

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment la modificació del pla d’usos del carrer Gran de Sant Andreu amb l’objectiu de flexibilitzar l’obertura de nous establiments. Una modificació que, segons el consistori, és “puntual” i servirà per simplificar les condicions d’implantació de nous negocis i eliminar les restriccions a especialistes alimentaris, polivalents alimentaris i locals de lloguer de bicicletes.

 

Cal tenir en compte que el pla d’usos del carrer Gran va rebre el vistiplau del plenari de l’Ajuntament l’any 2019 sense cap vot en contra i, ara que ja està tot el carrer reurbanitzat, el Govern municipal ha considerat necessari “ajustar-lo”. Malgrat tot, des de l’administració local assenyalen que la reforma no ha implicat cap impacte negatiu al comerç.

Per aquesta raó, a partir de la seva aprovació definitiva es podran obrir botigues de productes no alimentaris de fins a 600 metres quadrats (abans 500 m2) sempre que no hi hagi una més a prop en 50 metres, a la vegada que es facilita la implementació de noves gelateries, orxateries i botigues especialitzades en alimentació. A més, també es permetrà obrir nous locals de venda, lloguer i reparació de vehicles, com ara bicicletes, els quals estaven vetats des de 2019.

Segons la tinenta d’alcaldia d’Urbansime, Janet Sanz, la mesura té com a objectiu evitar veure “cap persiana abaixada al llarg de tot el carrer Gran de Sant Andreu”. En paral·lel i per fer més atractiu el carrer Gran,el consistori ha posat en marxa un pla per restaurar les 23 parets mitgeres de la columna vertebral de Sant Andreu. Entre els quals, els mosaics de la dècada dels vuitanta elaborats per Antoni Gabarre González i que el mateix artista s’encarregarà de recueprar.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt