El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les estacions de metro canvien simbòlicament de nom pel 8M

Societat

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, Barcelona ha decidit canviar simbòlicament el nom de les estacions de metro de la ciutat, entre elles, les de Sant Andreu de Palomar. Una acció que ha pretès tenyir de lila la xarxa suburbana i posar en valor noms que han deixat empremta al territori com són els de l’artista Lita Cabellut (Torras i Bages), l’activista Núria Gispert (Sant Andreu), la dirigent veïnal Maruja Ruiz Martos (Fabra i Puig), o l’actriu Teresa Gimpera (Onze de Setembre).

 

El mapa és una adaptació del conegut City of Women que l’escriptora Rebecca Solnit va fer per a les ciutats de Nova York i Londres. En la versió barcelonina s’anomena simbòlicament les 153 estacions que conformen el projecte amb noms de dones referents de la memòria i la història passada i actual de la ciutat. Es tracta d’una petita mostra en representació de totes les dones que formen part de la història de la ciutat i que sovint es troben invisibilitzades a l’espai públic o en el record de la ciutadania, expliquen des de l’Ajuntament de Barcelona.

El projecte ha tingut com a objectiu posas en valor i visibilitzas a un seguit de dones que han tingut un paper rellevant a la ciutat. La seva direcció ha estat a càrrec de la investigadora de la Universitat de Barcelona, Núria Ricart, qui ha comptat amb un consell editorial format per dones expertes i amb la complicitat i col·laboració de nombroses entitats, grups de dones de la ciutat i l’Ajuntament de Barcelona. El disseny de la campanya ha estat realitzat per l’estudi de disseny P.A.R.

mapa simbòlic del metro, sector de Sant Andreu // ajuntament de barcelona

En paral·lel, recordar que aquest mes de març també s’ha procedit a incorporar el nom de Francesca Vergés al nomenclátor de Sant Andreu, amb un doble objectiu: recordar l’activista política de la II República i impulsar la feminitzazció del nomenclàtor. En paral·lel, destacar que el proper dissabte 18 de març (18 hores) l’Espai Josep Bota de la Fabra i Coats acollirà la 37a edició del premi 8 de Març – Maria Aurèlia Capmany. Un guardó que té com a pobjectiu reconèixer les iniciatives i projectes orientats a la defensa i promoció dels drets de les dones. De fet, la mateix Fabra i Coats ja ha inaugurat aquest dimarts l’exposició ‘Dones fotògrafes’, la qual es podrà visitar fins al 30 d’abril.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt